Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, 83 yaşındaki Döndü Karaca, müftülüğün açtığı Kur’an kursuna katılarak, ilerleyen yaşına rağmen azmedip Kur’an-ı Kerim öğreniyor.

Hz. Ali Camii’nde açılan Kur’an kursunda eğitime devam eden 83 yaşındaki Döndü Karaca, yaşı ilerlemesine rağmen Kur’an-ı Kerim dersi alarak, Kur’an aşkını gösterdi. 9 çocuk annesi Karaca, torunu ve çocuğu yaşındaki diğer kursiyerlerle birlikte hiçbir dersi kaçırmadığını ve büyük gayret gösterdiğini belirterek, Kur’an öğrenmenin yaşı olmayacağını kaydetti.

Elbistan’a bağlı Evliya Mahallesi’nde doğan ve uzun süre önce de ilçe merkezine taşınan Döndü Karaca, gençlik yıllarında imkansızlık ve fırsat bulamaması nedeniyle Kur’an öğrenmediğini ifade ederek, “9 çocuğum var. Biri hariç hepsini evlendirdim çok şükür. Bize bir yükleri kalmadı. Hz. Ali Camii’ne Kur’an kursu açılacağını öğrendim. Çocuklarım ve komşularımın teşvikiyle de kursa kayıt oldum. Şimdi hocalarımızın ve kurstakilerin desteğiyle Kur’an öğreniyorum. Allah imkan sağlayıp vesile olanlardan razı olsun” dedi.

İlerleyen yaşına rağmen hemen hepsi torunu ve çocuğu yaşındaki kursiyerlerle birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu anlatan ve Elifba’dan başlayarak Kur’an-ı Kerim’i tecvit kurallarıyla okumayı azmettiğini vurgulayan Karaca, “Çok şükür geçte olsa Kur’an’ı öğrenebileceğim. Bugüne kadar yapamam diye hep ertelemiştim. Kur’an öğrenme ve okuma aşkı ile buraya geldim. Allah nasip ederse yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okuyup öğreneceğim. Kur’an okumak ve öğrenmek benim için çok güzel bir duygu. Şimdiye kadar Kur’an’ı öğrenmediğim için çok pişmanım. Allah herkese Kur’an öğrenmeyi ve okumayı nasip etsin” şeklinde konuştu.

Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel ise, 83 yaşındaki Döndü ninenin Kur’an okuma azminin herkese örnek olması gerektiğini söyledi. Peygamberimizin, ’Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir’ şeklinde müjde verdiğini hatırlatan Demirel, “Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek her Müslüman için önemli bir vazifenin yanında, aynı zamanda çok faziletli ve sevabı yüksek bir ibadettir. Bu hususta Peygamber Efendimiz teşvik dolu pek çok beyanları vardır” ifadelerini kullandı.