BRÜKSEL (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiltere'de referandumdan çıkacak her sonuca hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi.

Hollande, Brüksel'de, İngiltere'nin AB'de kalmak için istediği reformlarla ilgili varılan anlaşma sonrasında konuştu.

İngiltere'nin kendisine başka türlü bir yol çizmesine hiçbir itirazı olmadığını dile getiren Hollande, bu farklı tercihlerin başkalarının ilerlemesini engellememesi gerektiğini belirtti.

Hollande, İngiltere'nin AB'de kalması için her şeyin yapıldığına vurgu yaparak, "AB, herkesin dilediğini alabileceği açık büfe bir sistem değildir. İngiltere halkının kararı ne olursa olsun buna hazırlıklı olmalıyız" ifadelerini kullandı.

AB Liderler Zirvesi'nde masaya yatırılan mülteci sorununa ilişkin de konuşan Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in dış sınırları ve mülteci kabul eden ülkeleri korumaya yönelik tavrını desteklediğini kaydetti.

Hollande, Avrupa Konseyi'nin de mart ayı başında yalnızca mülteci sorununa ilişkin toplanacağını belirterek, durumun giderek kötüleştiğini söyledi.

Sığınmacı krizine ilişkili Suriye'deki duruma da değinen Hollande, DAEŞ'in Esed rejiminin karşısında değil yanında yer aldığını ve rejimden yararlandığını bildirdi. Hollande, bu kapsamda, Fransa'nın DAEŞ'i vurmaya devam edeceğinin bilgisini de verdi.