BERLİN (AA) - AB Komisyonu'nun İnsani Yardım ve Krizlerden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, Suriyeli sığınmacılar için Türkiye’ye taahhüt edilen 3 milyar avroluk mali kaynak kapsamında ilk yardımların başladığını açıkladı.

Stylianides, AB Komisyonu’nun Berlin temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında, Suriyeli mültecilere için Türkiye ile yürütülen işbirliği hakkında bilgi verdi.

Sığınmacı krizinin çözümünde Türkiye ile işbirliğinin büyük önem taşıdığını kaydeden Stylianides, “Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara destek kapsamında, eğitim ve insani yardım alanlarında iki projeye desteğin başladığını duyurmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

Christos Stylianides, “55 milyon avro eğitim için, 40 milyon avro da sığınmacıların elektronik kart ile temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri proje için veriliyor. Bugün sağlanan destek toplamda 95 milyon avro” şeklinde konuştu.

Türkiye’ye övgü

Stylianides, Türkiye’nin bugüne kadar Suriyeli sığınmacılara yaptığı yardımları överken, ocak ayı sonunda Gaziantep’e yaptığı ziyaret ile ilgili gözlemlerini de aktardı.

Sığınmacı çocukların eğitimi için faaliyet gösteren bir merkeze gerçekleştirdiği ziyareti anlatan AB komiseri, “Fevkalade bir iş yapıyorlar. Biz de bunlara verdiğimiz desteği artırıyoruz” dedi.