WASHINGTON (AA) - ABD'de Başkan Barack Obama'nın halefini belirleyecek başkanlık seçimleri için Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin ön seçim süreci tüm hızıyla sürerken, başkanlık yarışına 5 eyalette yapılan ön seçimlerle devam edildi.

Kansas ve Louisiana eyaletlerinde hem Demokrat Parti hem de Cumhuriyetçi Parti'nin ön seçimleri gerçekleştirildi. Kentucky ve Maine eyaletlerinde Cumhuriyetçiler, Nebraska'da ise Demokratlar tek başlarına sandığa gitti.

Demokrat Parti cephesinde Vermont Senatörü Bernie Sanders rakibi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a Kansas ve Nebraska eyaletlerinde üstünlük sağladı. Kansas'ta oyların yüzde 67'sini alan Sanders, Nebraska'da ise yüzde 55 oy oranı ile ön seçimi kazandı.

Clinton ise Louisiana'da oyların yüzde 70'ini elde ederek Sanders'ı büyük bir farkla geride bıraktı.

Cumhuriyetçilerde Trump kazanmaya devam ediyor

Cumhuriyetçi Parti'de ise skandal açıklamalarına rağmen emlak zengini Donald Trump, partililerin desteğini kazanmaya devam ediyor. Kentucky'de yüzde 35'le rakiplerinin önünde yer alan Trump, Louisiana'da da oyların yüzde 42'sini kazanarak birinciliği elde etti.

Kamuoyu yoklamalarında parti sıralamasında ikinci sırada yer alan Teksas Senatörü Cruz ise bugün iki eyalette ön seçimi önde tamamladı.

Florida Senatörü Marco Rubio ile Ohio Valisi John Kasich Cumhuriyetçi Parti'de günün kaybedenleri oldu.

Bugünkü sonuçlarla Clinton bin 121, Sanders 474 delegeye ulaştı. Ön seçimler, 8 Mart'ta Idaho, Michigan ve Mississippi eyaletlerinde sürecek.

Muhabir: Erkan Avcı