Hatay’da Gezi olaylarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in Balıkesir’de görülen davası sona erdi. Davanın ardından açıklama yapan Cömert’in avukatı Hatice Can, “Adalet hala Kaf Dağı’nın ardında öyle görünüyor. Taraflı şekilde ve kasten öldüren sanıkların yargılamalarının peşini bırakmayacağız" dedi.

Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava yaklaşık 5 saat sürdü. Abdullah Cömert’in avukatlarının Mersin’de bulunan polis A.K.’nın Balıkesir’de getirtilmesi ve ifadesinin alınmasını talep etti. SEGBİS sistemi ile adil bir yargılama olmayacağını bildiren avukat heyeti, A.K.’nın SEGBİS sistemi dahilinde telekonferans yolu ile ifadesinin alınmasına itiraz etti. Mahkeme heyeti avukatların taleplerini müzakere etti. Mahkeme heyeti avukatların taleplerini reddederek A.K.’nın ifadesinin SEGBİS sistemi ile alınacağını açıkladı. Bunun üzerine Cömert’in avukatları reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti Cömert Ailesi’ne reddi hakim konusunda görüşlerini sordu. Abdullah Cömert’in tüm akrabaları avukatları gibi reddi hakim talebinde bulundu. Ara verilen duruşma sonunda mahkeme heyeti duruşma salonuna geri dönerek davayı 3 Şubat 2015 tarihine erteledi.

Mahkeme sonunda açıklamada bulunan Anne Hatice Cömert, "Biz mahkeme için Antakya’dan buraya taşındık. Bin 300 kilometre sürüklendik buraya. Ben hasta bir kadınım. A.K. Allah seni kahretsin, benim oğlum sana ne yaptı. Benim oğlum şerefi ile namusu ile öldü" dedi.

Abdullah Cömert’in avukatı Hatice Can ise, "Adalete erişim konusunda bütün davalarda olduğu gibi bu davada da çok zorlanıyoruz. Herhangi bir olay olduğunda kamu görevlilerinin polisin, jandarmanın kendiliğinden işlem yapması, davalar açması beklenen bir kuraldır. Bu dosyada da görüldüğü gibi çok özel çabalarla, müşteki tarafın çok uğraşması gerek davalar açılması için. Davanın açılmasıyla da iş bitmemekte. Kamu görevlilerini koruyan sanıkları mağdura çevirerek, davaları oradan oraya gönderen anlayışla karşı karşıyayız. Yargılamanın başından beri istemlerimizin reddedildiğini, taleplerimizin sürekli kesildiğini gözlemledik. Mahkeme illaki sanığın SEGBİS’de sorgulamasını yapacaktı. Polis memuru tutuklu değildir, görevi başındadır. Biz adaleti nerede arayacağız? Bu aile ve tüm kamuoyu adaleti nerede arayacak? Bugün adalet arayışımız gene bir engelleme ile karşılaştı. En sonunda avukatlar olarak reddi hakim talebinde bulunduk. Yani adalet hala Kaf Dağı’nın ardında öyle görünüyor. Tüm kamu görevlilerinin sanık olduğu, taraflı şekilde ve kasten öldüren sanıkların yargılamalarının peşini bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

Mahkeme sonrasında adliye önünde bekleyen kalabalık grup olaysız şekilde dağıldı.