Hatay’da Gezi olaylarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in davası Balıkesir’de görülüyor. Dava öncesinde Balıkesir Adliyesi’ne gelen anne Hatice Cömert, polislere sitem dolu sözler söyledi.

Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert ve yine Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Balıkesir Adliyesi önünde açıklamalarda bulundu. Anne Cömert, "Biz adalet için geldik, katille hesaplaşmak için geldik. Bu katile kim emri verdiyse Allah onu kahretsin. Bizim korkumuz yok. Benim canımı almışlar. Biz ne silah, ne de bir şey getirdik. Bir tarafta silah, bir tarafta cop. Bizim vergilerimizle ödenmiş senin maaşın. Vergi ödenmese sen aç kalırsın. Senin çocukların hükümet evladı, bizim çocuklarımız değil mi?" dedi.

Gezi olaylarında hayatını kaybeden İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ise, "Bu duruşma Hatay’da görülmesi gerekirken Balıkesir’de görülüyor. Davayı nereye alırlarsa alsınlar halk hep yanımızda. Ali İsmail’in duruşması da Eskişehir’de görülmesi gerekirken Kayseri’ye taşındı. Biz böyle kenetlenerek çocuklarımızın hakkını aramaya çalışıyoruz. Bir gün adalet yerini bulacak" dedi.

CHP MYK üyesi Düriye Taş, polislerin anneleri aramasına tepki gösterdi. Taş, "Yolda araçlarımız durduruluyor. Polisler arama yapıyor, annelerin çantalarını bile aradılar" dedi.

Öte yandan Balıkesir Adliyesi’ne çok sayıda avukat geldi. Davayı izlemek isteyen gruplar ise adliye bahçesine alınmadı. Slogan atan gruplara karşı polis çok geniş güvenlik tedbiri aldı.