NİĞDE (AA) - Niğde'nin Bor ilçesindeki 10 bin kişilik amfi tiyatro, Türk filmi gösterimi, Hacivat-Karagöz orta oyunu, sihirbaz ve cambaz gösterileri gibi nostaljik ramazan geleneklerine ev sahipliği yapıyor.

Yapay şelaleleri, gölü, güneşin batışının izlendiği kuleleri, yürüyüş alanları ve Tyana Su Kemerleri ile çevrili 10 bin kişilik amfi tiyatronun bulunduğu Kayabaşı Park Alanı, ramazan etkinliklerine gelen vatandaşları ağırlıyor.

Dev ekranda eski Türk filmlerinin gösterimiyle başlayan etkinliklerde, sahneye çıkan çocuklar, yeteneklerini sergiliyor, şiir okuyor, yarışmalara katılarak eğlenceli vakit geçiriyor.

Her yaştan vatandaş, Hacivat-Karagöz orta oyunu, sihirbaz ve cambaz gösterileriyle farklı bir atmosferde olmanın ve günün yorgunluğunu atmanın keyfini yaşıyor.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların günün stresini atması, kaynaşması ve eğlenceli vakit geçirmesi için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Etkinliklere gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını ve etkinliği yaz boyunca devam ettirmek istediklerini belirten Erat, şöyle konuştu:

"Amfi tiyatro yaklaşık 10 bin kişilik. Binlerce insanımızı, hemşehrimizi burada görmek çok güzel, atmosfer güzel. Geçmiş yıllarda bizim yazlık sinemalarımız vardı. Onları yeniden yaşayalım ve halkımızı dışarıya çıkaralım istedik. Akşamları hep beraber günün stresini atmalarını, kaynaşmalarını amaçladık. Her gün canlı müzik ve nostaljik Türk film gösterimi devam ediyor. Cuma, cumartesi günleri farklı etkinliklerimiz olacak. Niğde en iyi hizmeti hak ediyor, en iyisini de bulacak."

Etkinliğe katılanlardan Fatma Kuzu da güzel bir ortamda bulunmaktan memnun olduğunu ifade ederek, "Bu sene ilk kez bugün geldim, geçen yıl da gelirdim. Eski yıllarda da yazlık sinemalar olurdu. Yine gündeme gelmesi çok güzel, değişiklik oluyor" dedi.