SİVAS (AA) - Sivas'ta bir hastanenin acil servisinde çıkan silahlı kavgada bir özel güvenlik görevlisi yaralandı; kavga anı, hastanenin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, Numune Hastanesine dün akşam gelen ve alkollü olduğu belirtilen A.D. (50), aralarında husumet bulunan özel güvenlik görevlisi Ergün Ş. ile acil servis önünde tartıştı.

A.D, tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Ergün Ş'ye tabancayla hastane girişinde ve acil servis içinde ateş açtı. Karnından ve bacağından yaralanan Ergün Ş'nin tedavisi  yoğun bakım ünitesinde sürüyor.

Zanlı A.D. gözaltına alındı.

Bu arada, silahla yaralama anı, hastanenin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kamera kayıtlarına göre, hastaneye gelen A.D, acil servis girişinde tartıştığı Ergün Ş'ye tabancayla ateş açıyor.

Yaralanan Ergün Ş, acil servise kaçarak doktor odasına sığınıyor. A.D. ise doktor odasının kapısından ateş etmeye devam ediyor.

Silah sesinin duyulması üzerine hastane çalışanları, diğer güvenlik görevlileri  ve vatandaşlar kaçışıyor.

A.D. ise olayın ardından hastanedeki bir sivil polis tarafından yakalanıyor.

 

- Sendikalardan kınama

Sağlık-Sen Sivas Şubesi ve Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası Şubesi (Öz-İş) üyeleri, Numune Hastanesi Acil Servisi önünde basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

​Sağlık-Sen Şube Başkanı Efe Zileli, bu tür eylemlerin son bulmasını isteyerek, "Hastanemiz acil servisi adeta silahlı kişi veya kişilerce basılmış ve görevi başındaki bir güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Artık bu gibi eylemlerin son bulması adına daha caydırıcı yaptırımlar bekliyoruz" diye konuştu. 

Öz-İş Sivas Şubesi Temsilcisi Fetih Türkay da en büyük tesellilerinin can kaybının yaşanmaması olduğunu söyledi.