ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanlığınca, Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Hakları projesi kapsamında "Mağdura Yaklaşım Kılavuzu" hazırlamak için çalıştay düzenledi.

Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, çalıştay, 13-15 Mayıs tarihleri arasında Bolu'da bir otelde, İngiltere Büyükelçiliği işbirliğiyle ve uzman akademisyenler, uygulamacı hakim savcılar ve sosyal çalışma görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye'de mağdur hakları alanında suç mağdurlarına verilecek desteklere ilişkin yasal altyapının oluşturulması, standartların belirlenmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması için gerekli faaliyetleri kapsayan 'Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Hakları' projesi kapsamında hazırlanan kılavuzla, suç mağdurlarına yönelik belli başlı yaklaşım standartlarını ve ilkeleri tek bir belgede toplamayı ve suç mağdurları ile temas halinde olan çalışanlara gündelik uygulamalarında yol göstermeyi hedeflendiği belirtildi.

Açıklamada, kılavuzda, mağdurların haklarına saygı gösterir duyarlı bir yaklaşım sergilemelerinde destek vermeyi ve Türkiye'deki suç mağdurlarının haklarının korunmasında, yaygınlaştırılmasında bir boşluğu doldurmayı amaçladığı kaydedildi.

Suç mağdurlarının haklarının korunması alanında görev yapan kolluk, sağlık ve yargı çalışanları olmak üzere uygulamacıların kılavuzu bir rehber ve  başvuru aracı olarak kullanmaları sağlanarak, suçların fiziksel, psikolojik ve duygusal etkilerine maruz kalan mağdurlar açısından farkındalık oluşturulacağı bildirildi.