Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu’nda (POMEM) 15. dönem mezunlarının yemin töreni gerçekleştirildi.

Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye’nin güçlü bir polis teşkilatı ihtiyacının stratejik konumu itibariyle kendiliğinden ortaya çıktığını belirterek, “Türkiye’de, güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede çağın gereklerine uygun olarak dizayn edilmesi zorunlu kılınmaktadır. Bu jeostatejik konuma dünyada artan eylemlerle birlikte değişen suç çeşitleri ve suç biçimleri de eklenince güçlü bir polis teşkilatı ihtiyacı kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. İşte bugün zorlu coğrafyada bin yıldır yaşayan ve sonsuza kadar yaşama azmi olan şanlı milletimizin gürbüz evlatlarının polis teşkilatımıza katılmasına tanıklık ediyoruz” dedi.

Ayrıca Vali Demirtaş, mezun olan öğrencilere başarılar diledi.

Konuşmanın ardından 15. dönem birincisi Remzican Öztürk, yaş kütüğüne plaket çaktı. Okulu dereceyle bitiren ilk 3 öğrenciye protokol üyelerince diplomaları ve hediyeleri takdim edildi.

Merkezde eğitim gören 294 öğrencinin mezun olduğu tören sırasında aileler ise çocuklarının mutluluğuna ortak oldu. Program sonunda öğrenciler yemin etti.

Törene, protokol üyelerinin yanı sıra öğrencilerin aileleri katıldı.