Adana’da, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde ilk kez yapılan operasyonla 25 yıl önce annesinden alınan böbrek sayesinde hayata tutunan gazeteci Leyla Kesen Yalçın için doğum günü pastalı kutlama yapıldı.

Operasyonun, kentte ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Organ Nakil Merkezi’nde yapılan ilk böbrek nakli operasyonu olması sebebiyle kendisi için her 5 yılda bir kutlama yapılan gazeteci Leyla Kesen Yalçın, düzenlenen kutlamada organ naklinin 25. yılında doğum günü pastasındaki mumları üfledi.

“EN İYİ OPERASYONLARIMDAN BİRİYDİ”

İlk böbrek nakli operasyonunu Leyla Kesen Yalçın için yaptığını söyleyen Prof. Dr. Uğur Erken, durumu Yalçın’ın annesine anlattığında, annesinin kendini motive ettiğini ve “Yaparsın” dediğini anlattı. Aradan geçen 25 yılda Yalçın’ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Erken, “Yaptığım en iyi operasyonlardan biriydi” diye konuştu. Türkiye’de organ bağışının yetersiz olduğunu da aktaran Prof. Dr. Uğur Erken, insanları duyarlılığa davet etti.

“ANNEM BANA İKİNCİ KEZ HAYAT VERDİ”

Nakil sonrası gazetecilik mesleğinin gerektirdiği gibi hızlı bir şekilde çalıştığını ve kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Leyla Kesen Yalçın ise operasyonu yapan doktorlara ve bağışı yapan annesine teşekkür etti.

Annesinin kendisine ikinci kez hayat verdiğini bildiren Yalçın, "Ona çok minnettarım. Buraya o da gelecekti ama biraz rahatsız. Çok sağol anne" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Leyla Kesen Yalçın ve Prof. Dr. Uğur Erken, böbrek naklinin 25’inci yılını pasta keserek kutladı.

Kutlamaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile merkez çalışanları katıldı.