Karaman'da 10 çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan sınıf öğretmeni 54 yaşındaki Muharrem Büyüktürk'e, ilk celsede 508 yıl 3 ay hapis cezası veren ve cezada indirimde bulunmayan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı hakim Kadir Gezici, Konya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı. Hakim ve Savcılar atama kararnamesi açıklandı. Atama yapılan hakimler arasında Türkiye'nin gündemini uzun süre meşgul eden Karaman'da cinsel istismar davasına bakan Karaman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kadir Gezici’nin Konya’ya atandı.

508 yıl 3 ay hapis cezası vermişti
Karaman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kadir Gezici, geçen 20 Nisan günü görülen ve çok sayıda baro başkanlığına ait avukatlarının müdahil olduğu ilk duruşmada sanık Muharrem Büyüktürk'ün, 508 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar vermiş ve cezada de indirimde bulunmamıştı. Gezici, 10 çocuğunda, mahkeme günü yeniden mağdur olmaması ve psikolojik olarak da etkilenmemeleri için duruşmadan önce çocukların tek tek ifadesini alıp, gerekli sağlık raporlarının hazırlanmasını sağlamıştı. Hakim Gezici, yayımlanan kararnamede Konya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı.
Gezici'nin 2007 yılında Viranşehir Hakimliği'nden Konya Hakimliği'ne, burada Sulh Ceza Hakimi iken de 2014 yılında Karaman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandığı belirtildi.