ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Anadolu Oteli'nde Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı'nda konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kadınlar inayet değil, adalet bekliyor. Kadınlar kota değil, adil bir yarış talep ediyor. Kadınlar istismar edilmek değil, saygı görmek istiyor. Kimse kadınların bu isteklerine kulak tıkayamaz, sırtını dönemez. Biz bugüne kadar kadınlarımızın hak arayışlarında hep yanlarında olduk, cinsiyetleri sebebiyle istismar edilmelerine de daima karşı çıktık" dedi.

"En büyük saygıyı hak edenler şehitlerimizin anneleri, eşleri, çocukları"

Erdoğan, "En büyük saygıyı, en büyük selamı, en samimi anmayı hak edenler, şehitlerimizin anneleridir, eşleridir, çocuklarıdır. Onların evlatları, eşleri, babaları birer birer kahramandır. Bu ülkenin, bu milletin bekası için geride sevdiklerini bırakarak gözlerini kırpmadan büyük bir mücadeleye giden ve sonuçta da hayatlarını feda eden bu kahramanların hepsini de rahmetle, minnetle, hürmetle yad ediyorum" diye konuştu.

"Dört şey için varız"

Milleti parçalamaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu dört şey için varız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu milleti parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bayrağımıza eş bayrak dikmeye çalışanlar bu ülkede yer bulamayacaktır. Bu vatan topraklarını bölmek isteyenler bu ülkede yer bulamayacak, çukurlara gömülecektir. Devlet içinde devlet, asla buna müsaade edilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

"Kadınlarımız tamam diyorsa tamamdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

"Katil devlet diyerek ihanet çukuruna gömülenlere inat devletimize sahip çıkıyor muyuz? Sendikaları terör örgütlerinin değil gerçek emekçilerin yuvası haline getiriyor muyuz? Sendikaları silah deposu haline getirenlerin karşısında dimdik duruyor muyuz? Bölücü terör örgütünden, paralel devlet yapılanması örgütüne kadar tüm şer çetelerine karşı milletimizin yanında yer alıyor muyuz? Kadınlarımız 'tamam' diyorsa bu iş tamamdır."

Kadını, ekonomik ve sosyal hayattan tecrit edilmiş olarak sadece evine hapseden anlayışın yakın döneme ait bir tasavvur olduğunu belirten Erdoğan, "Bu yanlış kabulü yıkmak adına geliştirilen refleksler ise tam bir ifrattan tefrite savruluş örneğidir. Açık söylüyorum, bana göre kadına en büyük zararı, hayatı 'ekonomik özgürlük parantezine' mahkum eden anlayış vermiştir. Halbuki, hangi annenin yaptığı iş, paraya tahvil edilebilir? Bunun bedeli olabilir mi? Olamaz." diye konuştu.

"Kadının, kafasındaki örtüyle değil kafasının içindeki fikirlerle, üzerindeki elbiseyle değil yüreğindeki inançla değerlendirilmesi gerektiğini" ifade eden Erdoğan, bu nedenle 'başı açık', 'başı kapalı' ayırımı yapmadıklarını vurguladı. Erdoğan, "Buna hakkımız yok. Bu, insana değer vermemektir" dedi.

'Aile kurumunu yıkarak...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aile kurumunu yıkarak, değerleri yok ederek kadını özgürleştiremezsiniz. Tam tersine bu, kadının her alanda istismarının önünü açan bir yaklaşımdır" dedi.