ANKARA (AA) - Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, dezavantajlı çocuklara burs verilmesi amacıyla Çubuklu iş adamlarıyla toplantı düzenledi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ı makamında ziyaret eden İşler, daha sonra Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne giderek iş adamlarıyla bir araya geldi.

Derneğe ait Hanımelleri Lokantasındaki toplantıda konuşan İşler, ihtiyaç sahiplerine yardım yapılmasının önemine dikkati çekerek, "Bu dünyadan ahirete götürebileceğimiz sadece salih amellerdir. Bu anlamda da özellikle insana yapılan yatırım en hayırlı yatırımdır" dedi.

Üniversitelerde eğitim gören çocuklara burs vermenin geleceğe yatırım olduğunu vurgulayan İşler, yaşları 60 ve üzeri olan kadınların kurduğu ve yürüttüğü Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneğine tüm Çubuk halkının destek vermesi gerektiğini söyledi.

Bir avuç elleri öpülesi annenin başlattığı bu harekette artık bayrağı profesyonel hayırsever iş adamlarının alması gerektiğini dile getiren İşler, "Burada annelerimiz bir dernek kurmuşlar ve öğrencilere sahip çıkmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz yıl buraya geldiğimde burs alacak öğrenci sayısının arttığını ve artık burs vermekte annelerin yetişemediğini, hem burs verdikleri öğrenci sayısını hem de burs verdikleri para miktarını azaltmak zorunda kaldıklarını öğrendim. Gerçekten çok üzüldüm. Bu konuya el atmak gerektiğine inanarak bugün burada sizlerle birlikte olmaya karar verdim. Çubuk’ta her esnafın ayda en az 150 lira burs verebilecek durumda olduğuna inanıyorum" diye konuştu

Çubuk’ta öğrenci okutma ve burs verme seferberliği başlatılması gerektiğini belirten İşler, şunları kaydetti:

"Bazı cemaatler, vakıflar özellikle de bu paralel cemaat falan dediğimiz olay onlar olsa burada bin-2 bin öğrenciye iş adamlarını, esnafları soyarlar soğana çevirirler, bursları da verir vermezler orası belli değil, ama adamlar bu işi yapıyordu. Fakat o kötü örnek bizim hayır yapma aşkımızı heyecanımızı azaltmaması lazım. Hepimiz zekatımızı vermek durumundayız. Burs verilen öğrenci sayısını da miktarını da artırmamız lazım ve bu çocuklara sadece para vererek değil buralarda sohbet, muhabbet ve eğitimlerde yapılarak sahip çıkmamız gerekiyor. Şimdilerde kanaat, şükür yok diye şikayet ediyoruz ya, bunlar aileden alınmıyor böyle toplantılarda sohbetlerde verilebiliyor." .

Toplantıda dernek faaliyetlerinin yürütülebilmesi ve annelere destek olunması amacıyla iş adamlarından oluşan 3 kişilik temsilci heyet seçilerek çalışmalara başlanılması kararlaştırıldı.