ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Emine Nur Günay, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı (ETO) Metin Güler'i ziyaret etti.

ETO Başkanı Metin Güler ziyarette, tüccar ve sanayicinin beklentilerini aktardı. Bir dosya halinde Eskişehir’e ve sorunlarına yönelik önerileri de paylaşan Güler, esnafa verilen düşük faizli kredinin tacire de sağlanması, nitelikli ara eleman için odalardan faydalanılması, işçi maliyetlerinin yeniden düzenlenmesi, teşvik sistemi içinde bölgesel ve sektörel teşviklere de yer verilmesi için talepte bulundu.

Dosyada ayrıca Eskişehir’e turizmde tematik destekler sağlanması, kentsel dönüşümün hızlandırılması, şehre yüksek teknoloji üniversitesinin kurulması, uçak seferlerinin yeniden başlatılması ve Hasan Polatkan Havalimanı’nın kargo merkezi olarak kullanılması, URAYSİM Projesinin hayata geçirilmesi, ilçelerdeki inanç turizminin geliştirilmesi konularına değinildi.

Görüşmede ETO Başkanı Güler ayrıca Eskişehir’de bitirilmeyi bekleyen birçok proje olduğunu ve ekonomide yaşanan durgunluğun tüccar, sanayici ve esnafı olumsuz etkilediğini vurguladı. AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Emine Nur Günay ise, Eskişehir’in sorunlarının çözümü için daha çok diyalog kurulmaması gerektiğini belirterek, ortak paydada buluşmanın şehrin menfaatine olacağını söyledi.

Şehrin sorunlarının çözümü için elinden geleni yapacağını kaydeden Günay, Eskişehir Ticaret Odası’nın ekonomiye ve Eskişehir’e yönelik taleplerinin önemli olduğunu ve beklentilerin yerine getirilmesi için gayret göstereceğini ifade etti.