KAYSERİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Türkiye'nin iç ve dış bütün tehditlerine karşı güçlü bir şekilde duruşumuzla AK Parti iradesiyle beraber Türkiye'nin yönetimine her zaman olduğundan daha fazla güçlü bir şekilde bu irademizi koyacağız" dedi.

Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanlığında "nöbetçi vekil" uygulamasına katılarak vatandaşlarla görüştü.

Toplantıdan önce açıklamalarda bulunan Yıldız, siyasi birlik ve beraberliği bozmaya dönük faaliyetlerin olduğunu gördüklerini belirterek, "Bu yeni bir şey değil, partimiz kurulduktan sonra hemen hemen 6 ayda bir uygulanan bir sitemdir. AK Parti'yi istemeyenler olabilir ama biz halkımızın iradesiyle birlikte seçimle işbaşına gelmiş ve ülkenin büyümesine gelişmesine katkı koymuş yapıyız. Bu partinin birliğinin ve beraberliğinin bozulmasına dönük gayretlerin yalnızca partiyi bölmek adına değil, aynı zamanda ülkeyi bölmek anlamına geldiğini siyasi analiz yapanlar çok iyi bilirler" diye konuştu.

Türkiye'nin bölücü terör örgütünü bitirmeye kararlı olduğuna dikkati çeken Yıldız, "Türkiye'nin iç ve dış bütün tehditlerine karşı güçlü bir şekilde duruşumuzla AK Parti iradesiyle beraber Türkiye'nin yönetimine her zaman olduğundan daha fazla güçlü bir şekilde bu irademizi koyacağız. Sıkıntıların farkındayız ama Türkiye'nin en büyük kamburu olan PKK kamburunu ve oradaki Kürt vatandaşımızı istismar eden anlayışa karşı da hep beraber bu konuda başarılı olacağız, beraberce mücadele etmiş olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldız, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin Akkuyu Nükleer Santrali'ne yansımasını sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

"Rusya ve Türkiye ilişkileri istemediğimiz ve temenni etmediğimiz bir noktada. Her zaman hem Rusya'nın Türkiye hem Türkiye'nin Rusya için önemli ülkeler olduğunu söylüyoruz. Herhangi iki ülke olmadığını, komşuluklarının yapılan ticaretlerle ve stratejik anlaşmalarla tahkim edildiği bir ortamdan buralara geldik. Sıkıntının farkındayız, hem Rusya hem Türkiye bu ilişkilerini istenilen bir noktaya getirmek durumunda. Akkuyu stratejik bir projedir. Yalnızca bir nükleer santralin yapılması projesi değildir. Ben bu manada da Rusya'nın projeden vazgeçmeyeceğini düşünüyorum. Kısmen yavaşlamış da olsa bu enerji projesinin devam edeceğine olan inancımı yinelemek istiyorum."