ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı, Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, yerel yönetimlerde kadın varlığını arttırmanın öncelikli hedefleri olacağını söyledi.

Gönül, AK Parti Eskişehir Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'nde, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun yerinin değiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen Şah Fırat Operasyonu'na değinerek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin çok başarılı bir operasyon düzenlediğini söyledi.

Şah Fırat Operasyonu'nda bir askerin kaza sonucunda şehit düştüğünü ifade eden Gönül, şehide Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. 

 Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ve Ege Üniversitesinde çıkan kavgada yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ailesine ve yakınlarına da başsağlığı dileyen Gönül, bu tür olayların Türkiye'de yaşanmaması için çalışacaklarını ifade etti.

Kadınların istediği her şeyi başarabileceğini vurgulayan Gönül, "Bu dönemde özellikle, 7 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlerde kadınlarımızın, yarınlarımız ve çocuklarımız için gayret içinde çalışacaklarına inanıyorum. Eskişehir Büyükşehir Belediyesini de kadınlarımızın çalışması ile kazanacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Gönül, siyasetin yerelde başlayacağını vurguladı. Siyasette kadın varlığını arttırmanın önemine değinen Gönül, şunları kaydetti:

"Yerel yönetimlerde kadın varlığını arttırmak öncelikli hedefimiz olacak. Belediye meclislerinde, siyasi parti yönetimlerinde, belediye başkanlıklarında, muhtarlıklarda, yerel yönetimlerde kadınların çok daha faydalı ve başarılı olacağını düşünüyoruz."

Eskişehir'de kongrelerinin başarılı şekilde tamamlandığını dile getiren Gönül, kongrelere emeği geçen il teşkilatına teşekkür etti. 

Kongrede ayrıca AK Parti Eskişehir milletvekilleri Ülker Can ve Salih Koca, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü de konuşma yaptı. 

Kongrede, tek listeyle gerçekleştirilen seçimde, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığına Ceyda Akşen Gavasoğlu seçildi.