NİĞDE (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Güçlendiysek bölgesel bir güç olduysak, geleceğe çok daha iyi bakıyorsak, size söz verdiklerimizi yapabiliyorsak, yollar, hastaneler, ürettiğiniz mallarınızı satın alma gücüne sahip insanlar varsa Türkiye'de, bugün güçlü bir ekonomimiz ve demokrasimiz olduğu içindir" dedi. 

İpek, Edikli Beldesi Merkez Parkta yaptığı konuşmasında,  AK Parti'nin hedefinin yüzde 50'nin üzerine çıkarmak ve parlamentoda çoğunlukla yeniden iktidarın yoluna devam etmek olduğunu söyledi.

 Türkiye'yi 2019 ve 2023 hedefleriyle dünyanın ilk 10 ekonomisinin içene sokarak süper güç haline getirmeyi hedeflediklerini dile getiren İpek, "CHP'nin hedefi yüzde 25, 2011 yılında aldığı yüzde 25 oyun altına düşmemek için çalışıyor. Söylediği bütün iddiaların, söylediği bütün konuşmaların taahhütlerin gerekçesi budur. CHP'nin dün sabah taahhütlerine şöyle bir baktım, taahhütlerinin içerisindekilerin 17 tanesini biz zaten gerçekleştirmişiz, CHP'nin haberi yok. MHP'nin de hedefi yüzde 13-14'ü koruyup parlamentoda 50-60 milletvekilini korumak. Peki HDP'nin amacı ne? O da dışarıdan içeriden ve diğer siyasi partilerden ve bir kısım medya organlarından acaba AK Parti'yi zayıflatır mıyım diye uğraşıyor" ifadelerini kullandı.

Parlamentoda üçte iki çoğunluk sahibi oldukları için birçok sıkıntılı süreci taşıyabildiklerini vurgulayan İpek, şunları kaydetti:

"İlk iktidara geldiğimizde Amerika Irak'ı işgal etmişti. Eğer o işgal sırasında parlamentoda üçte iki çoğunluk değil de koalisyonlar olsaydı, Türkiye'nin ekonomisi o sıkıntılı süreci taşıyabilir miydi? Zaten ekonomi ayakta duramıyordu. Peki siyasete direnebilir miydi ? Direnemezdi. Neden? Çünkü koalisyonlar vardı geçmişte. Irak'ta yangın devam ederken biz ülkeyi büyütmeye devam ettik, niye? Parlamentoda üçte iki çoğunluk vardı. Arkasından birçok süreçlerle karşılaştık, e-bildiriler, kapatma davaları, dünyadaki ekonomik krizler, Gezi olayları ve yargı darbeleri... Bunların hepsinin üstesinden geldik, ayakta durduk, büyümeye devam ettik. Neden? Çünkü parlamentoda sağlam bir üçte iki çoğunluk vardı ve onun arkasında da büyük bir halk desteği vardı."

-"Eski Türkiye'de terör belası vardı"

AK Parti kurulduğunda, çözüm süreci, milli birlik ve kardeşlik projesinin programlarında yazılı olduğunu vurgulayan İpek, "Türkiye'de insanların inancı, yazdıkları düşünceleri nedeniyle baskı altındaydı. Eski Türkiye'de terör belası vardı. Bunların hepsini çözdük ve terörü sona erdirdik" diye konuştu.

Tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapmış Anadolu'da  güçlü olan devletlerin çevresini yönettiğinin ve bir çekim alanı oluşturduğunun altını çizen İpek, şu ifadelere yer verdi:

"Geçmişte Türkiye'ye birçok tuzaklar kurmuşlar, koalisyonlar, kavgalar olduğu için bizimle ilgilenmeye gerek duymamışlar ama Türkiye'de üçte iki çoğunluk istikrarlı bir hükümet büyümeye, güçlenmeye devam ettiğinde aradaki küresel oyuncular Türkiye'den endişe etmeye başladı. Mısır'da, Libya'da ve Suriye'de birçok insan ölürken buna göz yumanlar, bütün o küresel oyuncular Türkiye'den endişe etmeye başladılar. O yüzden Gezi olaylarını yaptılar, iktidara bir darbe vurabilir miyiz diye. O yüzden yargı darbesini denediler. 17-25 Aralık'ta ama hepsine bir cevap verdi milletimiz. Yerel seçimlerde yüzde 46 oy verdi. Elinin tersiyle onları kovaladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise yüzde 52'ye yakın bir oy verdi.

- Mursi hakkında verilen idam cezası

Mısır'da halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen ancak askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi'ye idam cezasının verildiğini dile getiren İpek, Mısır ile Türkiye'nin dayanışmasının büyük bir güç oluşturmasından endişe edildiğini kaydetti.

İslam alemindeki iki büyük devletin yan yana geldiğinde Afrika ve Ortadoğu'da büyük güç oluşturacağını aktaran İpek, şunları söyledi:

"Mısır'ın cumhurbaşkanına idam cezası vermişler. Niye? Mısır'ın büyüyeceğini, Mısır'ın Türkiye ile kol kola geleceğini anladılar. İslam aleminde iki büyük devletin yan yana gelip yürüdüğü zaman hem Afrika'da hem Ortadoğu'da büyük güç olacağını anladılar, müdahale ettiler. Kendi ülkelerindeki insanlarına tanımış oldukları demokrasiyi, insan haklarını çok gördüler. Bir sürü insanın kanının akmasına yol açtılar. Suriye'de sandık kurulacaktı bu yönetim gittiğinde. Baktılar ki sandık kurulursa Suriye'deki oluşacak yönetim Türkiye ile birlikte hareket edecek ondan korktular."

İpek, Türkiye'deki demokrasinin önemini belirterek, "Güçlendiysek bölgesel bir güç olduysak geleceğe çok daha iyi bakıyorsak size söz verdiklerimizi yapabiliyorsak yollar hastaneler, Ürettiğiniz mallarınızı satın alma gücüne sahip insanlar varsa Türkiye'de, bugün güçlü ekonomimiz ve demokrasimiz olduğu içindir" ifadesini kullandı.