KAYSERİ (AA)  - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İç Güvenlik Yasa Tasarısı'na ilişkin, "Bu yasaya kötü niyetliler, ülkeyi karıştırmak isteyenler karşı çıkar. Bu yasaya insan hayatına kast edenler, teröristler, vatan hainleri karşı çıkar, içeriğini iyi okuduğunuz takdirde" dedi.

Elitaş, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nce restore edilen Sahabiye Medresesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, TBMM'nin muhtemelen 31 Mart ya da 5 Nisan'a kadar çalışacağını söyledi.

Gelecek hafta 132 maddeden oluşan İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın TBMM'de görüşüleceğini aktaran Elitaş, muhalefet partilerinin bu yasa tasarısına olağanüstü şekilde karşı çıktığını belirtti.

"Bazı partilerin karşı çıkmasını normal bulabilirsiniz" diyen Elitaş, şöyle konuştu:

"Demokratik şekilde toplantı, gösteri, yürüyüş yapmak isteyen kim varsa o yasada hiçbir engel yok ama cebine taş koymuş, eline molotofkokteyli almış, yüzünü korkarak saklayan kim varsa o yasa karşısındadır. Eğer siz demokratik hakkı ortaya koyacaksanız, bir meseleyi gündeme getirecekseniz, 'biz şunu istiyoruz' diye sivil toplumun gücünü ortaya koymak için gayret gösterecekseniz başınız dik, alnınız açık olacak. Ancak kamu binalarının camlarını kırıp, güvenlik kuvvetlerinin araçlarını yakmaya çalışıp, güvenlik kuvvetlerini sopa ile zincirle dövüp dükkanları yağmalamaya çalışmak, demokratik bir hak değildir. Hele hele bunları yaparken yüzünü maskeleyerek gitmek hiç hak değildir. Sapanla, silahla, yanıcı maddelerle gösteri, eylem olması mümkün değildir, bu terörizmdir, anarşidir."

"HDP ve BDP buna karşı çıkıyor olabilir. Demokratik bir partiyseniz buna karşı çıkamazsınız" diyen Elitaş, "Bu yasaya kötü niyetliler, ülkeyi karıştırmak isteyenler karşı çıkar. Bu yasaya insan hayatına kast edenler, teröristler, vatan hainleri karşı çıkar, içeriğini iyi okuduğunuz takdirde" ifadelerini kullandı.

Tasarıda yanlış maddeler olabileceğini, bunların siyasi parti grupları ve yetkililerince bir araya gelip konuşularak değerlendirilebileceğini dile getiren Elitaş, yasaya körü körüne karşı çıkmanın, Türkiye'de huzurlu bir seçimin, huzurlu bir ortamın olmasını engellemeye çalışanların ekmeğine yağ süreceğini belirtti.

Elitaş, şöyle devam etti:

"Bu, vatana ihanet etmeye gayret edenlerin değirmenine su taşımış olur. Bütün siyasi parti yetkililerine diyorum ki, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde birileriyle yaptığınız ittifak, onlarla kol kola girdiğiniz müşterek hareket çerçevesinden çıkın ve bu ülkenin selameti için ne gerekiyorsa onu yapın. Yoksa '7 Haziran'da AK Parti yüksek bir oyla gelip anayasayı değiştirip bizi farklı yöntemlere götürecek' diye farklı niyetlerle ortaya çıkanların taşeronu olduğunuz takdirde bu millete hizmet etmiş olmazsınız. 7 Haziran'da da bu millet size gereken dersi verecektir."

Elitaş, demokratik bir şekilde mücadele edemeyenlerin, fikirleriyle milletin oylarına talip olamayanların, bir araya gelip koalisyon kurarak, kendilerinin tabiriyle "gökkuşağı koalisyonu" oluşturarak AK Parti'yi engellemeye çalıştıklarını öne sürdü.

Muhalefet partilerinin tasarıyı önlemek için bir araya geldiklerini ifade eden Elitaş, şunları kaydetti:

"HDP ve BDP, 'Biz karşı duracağız' diyor. Onun kimden talimat aldığı belli. CHP'de şiddetle karşı duruyor. Ya Allah aşkına CHP sen, gösteri, toplantı, yürüyüşe yüzü kapalı giden insandan ne medet umarsın. Molotofkokteyli ile o gösteriyi yok etmeye çalışan, insanların hayatını kaybetmesine imkan veren toplantılardan ne fayda sağlayabilirsin. Hele hele çok üzülüp şaşırıyorum, MHP buna neden karşı çıkar. 3 parti birlikte bir koalisyon oluşturmuş, MHP'si, CHP'si, HDP'si üçü bir araya gelmiş, İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı engellemek için birlikte hareket edeceklerini açıklıyorlar. Şu duruma bakar mısınız, üçünün bir araya gelmesi mümkün müydü ? MHP ile BDP'nin, HDP'nin bir araya gelmesi mümkün müydü ? CHP ile MHP, 30 Mart seçimlerinde bir araya geldi ancak millet gereken cevabı verdi."

- 7 Haziran seçimleri

Elitaş, 7 Haziran seçimleri için 11 Şubat itibarıyla milletvekili adaylık sürecinin başlayacağını, 11-20 Şubat arasında milletvekili aday adayı olacakların AK Parti İl Başkanlığı'na veya genel merkeze müracaat edebileceklerini dile getirdi.

Türkiye genelinde 28 Şubat-1 Mart arasında aday adayları için temayül yoklamasına gidileceğini dile getiren Elitaş, temayüllerin yanı sıra her ilde yapılacak anketlerin ve bilgi birikiminin de milletvekillerinin değerlendirilmesinde etkili olacağını vurguladı.

Mustafa Elitaş, 7 Nisan'da Yüksek Seçim Kuruluna milletvekili aday listesinin verileceğini aktararak, "7 Haziran seçimlerinde milletvekilli aday adayı olmak için istifa etmeleri gereken arkadaşların istifa edeceklerini tahmin ediyorum. Büyükşehir belediye başkanları içinde yeni seçilenlere izin verilmeyecek ama üçüncü dönem olan arkadaşlarımız varsa birkaç istisna olabilir, bu istisna kapsamında kalacak arkadaşlarımız vardır. Onlar da istişarelerini yaptıktan sonra 10 Şubat'ta gerekli kararları vermiş olurlar" şeklinde konuştu.