KARAMAN (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bundan sonraki süreçte de Türkiye'nin büyümeye, güçlenmeye devam edeceğini belirterek, "2015 yılında çok önemli bir seçim var. Biz Anayasayı değiştirmek zorundayız. Çünkü muhalefet partileri Anayasa'nın değiştirilmesini istemiyorlar" dedi.

Bakan Elvan, partisinin Karaman Kazım Karabekir Spor Salonu'nda yapılan Karaman 5. Olağan İl Kongresi'nde, tüm Türkiye'de olduğu gibi Karaman için de hızlı tren, bölünmüş yol ve yüksek standartlı yol yapımına devam ettiklerini söyledi. 

Karaman-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının 2015 yılı sonunda açılacağını ifade eden Elvan, kente tren garı ve PTT binası kazandıracaklarını, Karamanlıların da her zaman hizmet edenin yanında, vesayet odaklarının karşısında yer aldığını aktardı.

Elvan, çıktıkları uzun ince yolda birçok engelle karşılaştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Belli kesimler daha önce yapılan icraatlara da hep karşı çıktılar. 'Olmaz' dediler. Bu milletin hayrına ne yaparsanız yapın o zihniyeti değiştiremezsiniz. Çünkü onların kafası hep ihtilallerden yanadır. Onların kafası vesayete çalışır. Onların kafası asmış oldukları kişilere çalışır. Hayatlarında hiç bir zaman milletle bütünleşememişlerdir. Bundan sonra da görünüyor ki; bütünleşemeyecekler. Biz öyle bir yola çıktık ki; kutlu bir yol. Bu yol gönülleri kazanma yolu. Biz milli iradeyi hakim kılabilmek, o vesayet odaklarını yok etmek, artık millet  üzerinde hiç bir vesayetin olmayacağını ilan etmek, güçlü ve büyük Türkiye için yola çıktık. Bu yolda bugüne kadar başarılı olduk. Bundan sonraki süreçte de sizlerin güçlü desteğiyle, dik duruşuyla  başarılı olacağız."

"Üstte gök kubbe göçmedikçe, çökmedikçe, yer yarılmadıkça biz bu davaya ve yeni Türkiye'nin inşasına devam edeceğiz. Kimse bizi engelleyemeyecek" diyen Elvan, AK Parti olarak her kesime kucak açtıklarını ama kendilerine ihanet edildiğini anlattı.

Elvan, hep yardımcı olduklarını, destek olduklarını ancak devlet içinde "paralel yapı" oluşturulmaya kalkışıldığına dikkati çekerek, "Hatırlayınız üç beş sene öncesini... Nelerine yardımcı olmadık ki. Ama AK Parti’nin ilkelerini, ruhunu anlayamadılar. Bizim kim olursa olsun her türlü vesayete karşı dimdik ayakta duracağımızı anlamadılar" diye konuştu.

-"Paralel yapı" ile mücadele

AK Parti iktidarında çetelerle, darbe yapmak isteyenlerle, vesayetçi anlayışla, vesayet odaklarıyla mücadele ettiklerini bildiren Elvan, şöyle devam etti:

"Bu paralel yapı acaba bu mücadelemizi görmedi mi? Bizim nasıl bir anlayış içinde olacağımızı anlamadı mı? Yoksa bunlar dışarıda birileriyle mi çalışıyorlar. Yabancı işbirlikçileriyle birlikte hareket mi ediyorlar. Bunları herkesin sorgulaması gerekiyor. 17-25 Aralık’ta darbe girişimi yapmaya çalıştılar ama milletimiz ne dedi? Siz 'yasadışı telefon dinliyorsunuz, montaj yapıyorsunuz, sana inanmıyoruz' dediler. Milletimiz 30 Mart seçimlerinde onlara en güçlü tokadı vurdu. Yine durmadılar. Cumhurbaşkanı seçimine kadar bizimle mücadele ettiler. Bizimle mücadele edilir mi? Köklü bir geçmişi olan bu milletle mücadele edilir mi? Edemezsiniz. Bu millet size gereken cevabı verir ve verecektir. Cumhurbaşkanı seçimlerinde bu millet ikinci tokadını vurdu. Buldozer gibi ezgi geçti. 'Bu ülkenin sevdalısını ben Cumhurbaşkanı görmek istiyorum' dedi."

-2015 genel seçimleri

Elvan, 2015 'te yapılacak seçimlere değinerek, "Bundan sonraki süreçte de Türkiye büyümeye, güçlenmeye devam edecek. 2015 yılında çok önemli bir seçim var. Biz Anayasayı değiştirmek zorundayız. Çünkü muhalefet partileri Anayasa'nın değiştirilmesini istemiyorlar, 12 Eylül Anayasası ile devam etmek istiyorlar.  2015 yılı bizim için kritik bir yıldır.  Sadece bizim değil Türkiye için de kritik bir yıldır. Türkiye'nin istikrarı, geleceği ve bütünlüğü için 2015 seçimlerinde var gücümüzle çalışacağız. Var mısınız? 2015 seçimlerinde yine milli iradenin bayrağını dalgalandıracağız" şeklinde konuştu.

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Konya ve Karaman milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı. 

(Sürecek)