KONYA (AA) - AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, ziyaret ettiği Beyşehir’de, ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayan silah sanayicilerinin sorunlarını dinledi.

Beyşehir'i ziyaret eden AK Parti Konya milletvekili Ziya Altunyaldız, BSA kanalında Beyşehir Belediyesinin yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledikten sonra göl kıyısındaki bir tesiste av tüfeği üreticileriyle buluştu.

Yapılan toplantıda milletvekili Altunyaldız'a, İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol, ilçe Ticaret Odası Başkanı Salih Gül de eşlik etti.

Av tüfeği üretimi yapan üreticilerinin sorunlarını dinleyen Altunyaldız, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanarak hukümletin tasarı olarak meclise sunduğu AR-GE reform paketinin meclis tarafından yasalaştırıldığını hatırlatarak, "Bu kapsamda Huğlu'ya ve diğer üreten tüm kesimlere daha rahatlıkla tasarım merkezi, hem AR-GE merkezi hem bunun yanında üniversite sanayi iş birliği ve yetkin yetenekli arkadaşlarımızın çalışmasına imkan sağlayacak ilave düzenlemeler. Ciddi anlamda üretimin derinleşmesi, üretimin katma değeri yüksek alana doğru evrilmesi, onun bir anlamda dönüşümünün sağlanması diğer taraftan yüksek teknolojik ürünlere doğru gidişatın temini, tasarım merkezleri ile markalı ekonomiye doğru gidişin sağlanması için bu alanlarda yoğun çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Altunyaldız ayrıca, iktidar olarak yaptıkları çalışmalarla, seçimleri takip eden ilk 3 ay içerisinde vatandaşlara verdikleri sözlerin yüzde 73’ünü yerine getirdiklerini, geri kalan vaatlerin ise önümüzdeki üç ayın sonunda tamamlanmış olacağını kaydetti.