ADANA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Allah şahittir ki tek bir annenin gözyaşı varsa, biz orada olacağız. Anneler Günü'nde sadece kendi annelerimize değil, dünyanın tüm mazlum annelerine sahip çıkacağız" dedi.

Davutoğlu, partisinin İstasyon meydanında gerçekleştirilen mitinginde yaptığı konuşmada, Süleyman Şah Türbesi ziyaretinde, Genelkurmay Başkanı Vekili ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Türk yapımı fırtına topu ile 40 kilometrelik menzile ulaşılabildiği bilgisini paylaştığını, ziyaret esnasında intikali yerli zırhlı araçlarla yaptıklarını belirtti. 

Başbakan Davutoğlu, yerli Atak helikopterleri ve milli tank Altay gibi birçok savunma sanayi ürününün AK Parti döneminde üretildiğine işaret ederek, "Birileri gelip de milliyetçilik taslayacak olursa şöyle imtihan edin. Öncelikle Bahçeli'den başlayıp devam edelim. Sorun bakalım, 2002'de Bahçeli başbakan yardımcısı iken Türkiye kedi tankını, topunu yapabiliyor muydu? Bahçeli duysun, Kılıçdaroğlu duysun, Demirtaş duysun. Yetmez, Atlantik ötesi duysun, Paralel duysun" diye konuştu.

Davutoğlu, Moğolistan'da Orhun Anıtları'na giden ilk yolu yaptıklarını, Sultan Sancar'ın Türkmenistan'daki mezarını bulduklarını, Sultan Murat'ın Kosova'daki, Turgut Reis'in Libya'daki türbesini, Somali'deki, Sudan'daki Osmanlı yadigarı yapıları tamir ettiklerini, Gagavuz Türkleri'ne su götürdüklerini, Kırım Tatarları'na ev yaptıklarını, Bayırbucak Türkmenleri'ne kucak açtıklarını söyledi.

"Dünyada mazlumlara kucak açan kim, Filistin'de anneler ağladığında gözyaşlarını silen kim, Suriye'de anneler ağladığında kapısını açıp bağrına basan kim, Somali'de anneler, önünde çocukları ölürken ağladığında gözyaşını silen kim, Arakan'da annelerle kucaklaşan kim, Bosna'da, yurdunu kaybeden, Srebrenitsa'da katledilmiş şehitlerin annelerine ev, yurt yapan kim" diye soran Davutoğlu, "Allah şahittir ki tek bir annenin gözyaşı varsa, biz orada olacağız. Anneler Günü'nde sadece kendi annelerimize değil, dünyanın tüm mazlum annelerine sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

 

-  "Fitne sokmak isteyenlere izin vermeyeceğiz"

Başbakan Davutoğlu, "Bu zalimlere, Türkiye içinde şehit annelerini ağlatanlara, çocukları dağa çıkarıp Diyarbakır'ın annelerini ağlatanlara cevap vermeye var mısınız, 'yeter artık, biz bu topraklarda annelerin ağlamasını istemiyoruz' demeye var mısınız" dedi. Davutoğlu şöyle devam etti:

"Duysun HDP'liler, duysun hala Doğu'da, Güneydoğu'da baskı yapmaya kalkanlar duysun. Şiddete son demeye var mısınız? Terörü durdurmaya var mısınız? Doğu'nun, Batı'nın, Kuzey'in ve Güney'in annelerini buluşturmaya var mısınız, yürekten onları birbirine bağlamaya var mısınız? O zaman, 7 Haziran'da şiddet yanlılarına, silah yanlılarına, terör yanlılarına bir ders vereceksiniz. Verecek misiniz? Milli birliğin sembolü AK Parti'ye güçlü bir destek verecek misiniz?

Bakın Bingöl'de bir kahraman kadın. Bir kahramanlık abidesi. Bingöllü Hatice Belgin. 2011 yılı 29 Ekim'de, bir cani, bir intihar bombacısı, alışveriş yaptığı yerde, çocukların yanında bombayı patlatacakken, o çocukları kurtarmak için kendi çocuklarını öksüz bırakıp, o caninin üzerine atlayan Hatice Belgin hanıma selam olsun, o yiğit kadına selam olsun.

Anneler, o yiğit kadının anısına sahip çıkacak mısınız? Terörle anneleri yetim bırakmak, öksüz bırakmak isteyenlere milli birlik, milli birlik, milli birlik diyecek miyiz?  Türk, Kürt, Zaza, Arap, Sünni, Alevi, biriz, iriyiz, diriyiz diyecek miyiz? Hep beraber söyleyelim, biriz, iriyiz, beraberiz, kardeşiz, hep beraber geleceğe yürüyoruz. Fitne sokmak isteyenlere izin vermeyeceğiz, Şiddete son, teröre son, fitneye son, birliğe, sadece birliğe evet. AK Parti'ye evet. İşte biz bunun için milli birlik diyoruz. Anneler beraber olsun istiyoruz."

Konuşması sırasında, Mersin'in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan ve annesi Songül Aslan'ı da anan ve onların basiretli tutum sergilediğini anımsatan Davutoğlu, bu sırada "Seninle gurur duyuyoruz" diye slogan atan Adanalı gençlerden, kadınlara karşı şiddetle mücadele etme, kadınlara ve çocuklara fiske vurulmasına müsaade etmeyecekleri konusunda söz vermelerini istedi. Davutoğlu, "söz" verilmesi üzerine, alandaki kadınlardan erkekleri alkışlamalarını istedi. 

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu, kadınlara yönelik çalışmalarına değinerek, 28 Şubat dönemindeki başörtüsü yasağını kaldırdıklarını, anayasada kadınlara pozitif ayrımcılığı getirdiklerini, kız öğrencilere nakdi yardım yaptıklarını, dullara aylık 250 lira maaş bağladıklarını, öksüz-yetimlere bakan koruyucu annelere ayda 782 lira verdikleri dile getirdi.

Doğum yapan kadınlara artık ilk altını devletin takacağını da hatırlatan Davutoğlu, "Bu Kılıçdaroğlu palavrası değil Adana sözü, herkes duysun. Bu Bahçeli'nin mavrası değil, Adana'nın yiğit sözü herkes duysun" dedi.

Davutoğlu, "kadınlar ne isterse onların izzeti ve onurunu korumak için yapacaklarını", söz verdiklerinde onu yerine her zaman getirdiklerini sözlerine ekledi.

(Sürecek)