KONYA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu seçimle sadece iktidara karar verilmeyecek. Türkiye'nin geleceği, istikbali oylanacak. Neredeyse bir referandum bu. Vereceğiniz oylarla, yükselen Türkiye’nin devamına siz karar vereceksiniz. Türkiye'nin 13 yıllık kazanımları hepimiz için çok değerli. 1 Kasım seçimi Türkiye için çok önemli" dedi.

Davutoğlu, partisinin Konya Kent Meydanı'nda düzenlediği mitingde, meydandaki coşkuya dikkati çekerek, kendisini aşkla, şevkle muhabbetle bağrına basan Konya ile gurur duyduğunu söyledi.

Konya'nın 31 ilçesini, memleketi Taşkent başta olmak üzere tek tek selamlayan Davutoğlu, Hazreti Mevlana, Şems-i Tebrizi, Sadreddin-i Konevi ve Nasrettin Hoca başta olmak üzere şehrin manevi ve tarihi önderlerine selam sundu.

Davutoğlu, "Konya'nın Türkiye siyasetine armağan ettiği" eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı da andı.

Kritik bir yola çıktığında Konyalılar ile olduğunu, onların desteğini, duasını aldığını vurgulayan Davutoğlu, "1 Kasım’da yeni bir yolun arifesindeyiz. Konya, huzurunda olduğum, aşkla sevdiğim, sırtımı dayadığım Konya bizimle misiniz? Bütün varlığınızla yanımızda mısınız? Selçuklu’nun payitahtı Konya, yüce büyük Türkiye'ye doğru yürürken yanımızda mısın? Son nefese kadar bu yolun yolcusu muyuz Konya? Her zaman sizin nefesinizi, duanızı arkamda hissettim. Allah sizin desteğini, duanızı hiç eksik etmesin” diye konuştu.

Davutoğlu, haziranda yapılan seçimde 81 vilayeti dolaştığını, bu seçimde bazılarının meydanları boş bıraktığını, dar bir seçim takvimine rağmen bu süreçte 20’yi aşkın vilayete gittiğini söyledi.

-"Bütün şehirler dimdik ayakta"

Dün Diyarbakır'da olduğunu ve Diyarbakır’dan selam getirdiğini dile getiren Davutoğlu, "Diyarbakır meydanı haykırdı, 'Şehitler ölmez vatana bölünmez' dedi. Türkiye’nin her yerinden Konya’ya selamlar getirdim. Anadolu'nun muhabbetini, sevgisini, kardeşliğini, merhametini ve Balkanlar'dan gelen selamları, evladı Fatihan'ın selamını getirdim. Her şehir Konyalıya bir ayrı muhabbetle bakıyor çünkü Konya bizim bu topraklardaki ilk başkentimizdir. İlk başkent her zaman başkenttir. Konya da daima gönüllerin, irfanın, maneviyatın başkenti olmaya devam edecek. İlk başkent burada ayaktaysa, bu davaya sahip çıkmışsa her kale düşse bile Konya düşmez. Konya'da yeni bir ufukla yürünür. Bütün şehirler dimdik ayakta Konya. İlk başkentten son başkente, Ankara’ya yarın gideceğiz. Hep beraber bu toprakların başkentleri azizdir. Bu topraklar, bütün mazlumların başkentlerini bünyesinde barındırır" şeklinde konuştu. 

Konyalıların 7 Haziran'da meydanı doldurduğunu anımsatan Davutoğlu, "Elhamdülillah arkamızda Konya var. İlk başkentimiz var. Kimse, hiçbir siyasi oyun, hiçbir manevra, hiçbir tuzak Konya'nın içinden çıkan ve Konya'yı arkasına almış birinden daha güçlü olamaz" ifadesini kullandı.

-"Neredeyse bir referandum bu"

Başbakan Davutoğlu, seçimlere sadece 2 gün kaldığını, vatandaşın sandığa gidecek ve kararını vereceğini söyledi. 

Bu seçimin son derece önemli olduğunu anlatan Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu seçimle sadece iktidara karar verilmeyecek. Türkiye'nin geleceği, istikbali oylanacak. Neredeyse bir referandum bu. Vereceğiniz oylarla, yükselen Türkiye’nin devamına siz karar vereceksiniz. Türkiye'nin 13 yıllık kazanımları hepimiz için çok değerli. 1 Kasım seçimi Türkiye için çok önemli. Bu meydanlara defalarca çıktık. Bu meydanlardan hız aldık. Sizlere güvendik. Cumhurbaşkanımızın bu meydanda sizlerle nasıl buluştuğunu hep hatırlarım. AK Parti kadroları olarak 2002'den bu yana sırtımızı hep Konya'ya verdik. Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden, yörüngesinde sözünü dinleten bir ülke olmasından rahatsız olanlar var. Neredeyse yarım asra yakındır terörle, vesayet girişimleriyle, toplumsal gerilimlerle bu ülkenin huzurunu bozdular. İstiyorlar ki Türkiye kendi iç meselelerinden kafasını kaldırmasın. Kardeş kardeşle kavga etsin. İstiyorlar ki Türkiye enerjisini kendi içinde harcasın, büyüme iradesi göstermesin ama onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Bizi yıkmayı bugüne kadar çok denediler ama başaramadılar. Türkiye dimdik ayaktadır. Bütün tehditlere, şantajlara rağmen meydanları dolaşarak geliyorum. Bütün bu tehditlere rağmen Türkiye, her şehir dimdik ayaktadır. Teröre de bölgemizdeki çatışmalardan bize yansıyan olumsuzluklara da birer birer gideceğiz."

(Sürecek)