AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen Yerel Yönetimlerde Kadın programına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan kadınlara ödül verdi.

AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen Yerel Yönetimlerde Kadın programı Rixos Otel’de gerçekleştirildi. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türkiye’de Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 80. yılı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, “Burada olmaktan çok mutluyuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi kadın varsa adalet var, demokrasi var, gelecek var sözünün bir milat günü bizim için, iki dönemdir başkan yardımcılığı görevini sürdürüyorum. Bayanlar olarak en mutlu olduğumuz konu, yeni Türkiye’miz de gelecek vizyonun da bayanlarımızın daha çok görev alması bu anlamda daha çok görev veren bütün siyasilere, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza son derece teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

MERAM BELEDİYE BAŞKANI FATMA TORU: "YENİ TÜRKİYE’NİN YENİ TÜRKİYE YOLUNDA KADINLARIN DUYGUSAL ZEKASINA İHTİYAÇ VAR"

Türkiye’de son 12 yılda kadınların toplumsal hayatta, siyasi alanda, ekonomik alanda yer almasının AK Parti’nin politikaları sayesinde olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bunun da son örneğini 2014 yerel seçimlerinde görmüş olduk. Şuanda yerel yönetimlerde kadınlarımızın gücünü göstermek üzere bu platform hazırlandı. Yerel de şuan 7 tane kadın belediye başkanlarımız var. Siyasette son yıllara kadar kadınlar fırsat eşitliğini yakalayamamıştı. Şuanda baktığımız zaman fırsat eşitliğini rahatlıkla eşmiş olduk. Tüm bayanlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; kendisine güvenen, kendisini yetiştirmiş donanımlı, riyakat sahibi hanımlarımız yerelde de genelde de olsun her alanda görev almaktan kaçınmasınlar. Bu bir cesaret işidir, duruştur. Kadınlarımız için çok büyük bir fırsattır. Yeni Türkiye’nin yeni Türkiye yolunda kadınların duygusal zekasına, onların birikimlerine, donanımlarına ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Kocaeli İl Kadın Kolu Başkanı Oya Tunçel, günün anlam ve önemine dikkat çekerek, “Bugün Türk kadının seçme ve seçilme hakkının verilişinin 80. yılı dönümünü burada seçilmiş bütün kadınlarla kutlamaktayız. Ben çok memnunum çünkü kadın artışımızda müthiş artma var. Önümüzdeki sene bunu ikiye katlayacağız. Kadınlar merdivenleri basamak basamak tırmandığının burada büyük göstergesi” dedi.

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise 30 Mart yerel seçimlerinde vatandaşlara bir söz verdiğini hatırlatarak, “Seçilirsek inşallah bir başkan yardımcılarımızdan bir tanesi bir hanımefendi olacak dedik.. Seçildikten sonra da sözümüzü yerine getirdik. Türkiye kadınlarımızın değerini artık daha iyi biliyor. AK Parti döneminde çok daha belirgin, baktığımız zaman belediye meclis üyelerinde hanımefendiler var. Teşkilatlarımızda hanımefendiler var. Hanımefendiler kontenjanı har alanda var” ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti eski kurucu kadın kolları, kadın belediye başkanları ve bünyelerinde kadın personel çalıştıran belediyelere ödül verdi.