BURDUR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu,  "Hazinemiz bereketlenmiş, Kılıçdaroğlu da heveslenmiş. Yahu bu senin malın değil ki neye hevesleniyorsun? Hevesli mirasyedi. SSK'yı ne yaptığını biliyoruz" dedi.

Davutoğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingindeki konuşmasına, "cennet Burdur" olarak nitelendirdiği kenti, kentin manevi değerlerini ve döneminde Burdur milletvekili olan Mehmet Akif Ersoy'u selamlayarak başladı.

 Burdur'un hayatında ayrı bir önemi olduğunu dile getiren Başbakan Davutoğlu, "Ben askerliğimi Burdur'da yaptım. Burdur'un suyundan içtim, ekmeğini yedim, hiçbir zaman Burdur'u unutmadım, unutmayacağım inşallah" diye konuştu.

Davutoğlu, 7 Haziran yaklaşırken herkesin muhasebe yapması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nı yazarken 'Bir daha Allah bu millete İstiklal Marşı yazdırmak zorunda bırakmasın' diye dua edip ruhumuza işleyen İstiklal Marşı'nı yazan şair. Düşünün bir an Mehmet Akif Ersoy 2002'deki Türkiye'yi görseydi, yani biz iktidara gelmeden önce, bir an cennetten nazar edip Burdur'a, Türkiye'ye baksaydı ne görürdü? Öyle bir ülke görürdü ki 70 sente muhtaç. Öyle bir ülke görürdü ki bir gecede yüzde 7 bin 300 faizle insanlar fakirleşmiş, öyle bir ülke görürdü ki esnaf yazar kasayı fırlatıp yere çarpıyor. Öyle bir ülke görürdü ki Sakarya'da deprem olmuş milletin bekasıyla ilgilenmesi gereken başbakan, o zaman rahmetli Ecevit, Başbakan Yardımcısı Bahçeli, Ankara'dan Sakarya'ya gidemiyor. Öyle bir ülke görürdü ki Türk Silahlı Kuvvetleri, hani İstiklal Savaşı'nı yapan o kahraman ordunun devamı olan Türk Silahlı Kuvvetleri, en küçük silah için bile hibe ya da satın almak için ülke ülke dolaşıyor. Bu tablo bize, Mehmet Akif Ersoy'a, yiğit Burdur'a yakışır mıydı?"

Alandakilerin "Hayır" yanıtının ardından, "Kim değiştirdi bu tabloyu, kim değiştirdi Türkiye'nin kaderini" diye soran Davutoğlu, "AK Parti" cevabını aldı. Başbakan Davutoğlu, "Öyle bir seslenin ki dün bu meydana gelip de Burdur'dan bahsetmeden, Türkiye'de 12 yıl yapılanları görmeden konuşmaya kalkışan Kılıçdaroğlu duysun. Memlekette bir tek taşı olmayan, taş üzerine taş koymamışlar duysun" ifadesini kullandı.

- "Önce bütünlemeye gir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini "başarı hikayesi" olarak nitelendirdiğini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"91-92'de SSK'yı devraldı, SSK kar yapıyordu. 7 sene sonra bıraktığında SSK 1 katrilyon borçla devredildi. Şimdi karnesi zayıf olan yeni bir sınava girebilir mi? O zaman ne diyeceğiz, 'Önce bütünlemeye gir sonra sınıfı geçmeye bak'. Milletin huzuruna çıktığında önce arkanda bir başarı hikayesi olacak. Şimdi diyor ki 'Bana 4 yıl verin, 4 yıl sonra bırakacağım.' Niye biliyor musunuz? 4 yıl bile dayanamaz, 4 saat bile bu memleket ona bırakılır mı? Niye istiyor? Çünkü SSK'nın parasını nasıl tükettiyse bizim biriktirdiğimiz hazineyi de tüketmek istiyor ondan. Mirasyedi. Biz bu mirası milletin alın teriyle buralara getirmişiz. 12 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımız başbakan iken uyku, dur, durak yok, o koştu biz koştuk. Şimdi yine koşuyoruz, milletimizle koşuyoruz. Hazinemiz bereketlenmiş, Kılıçdaroğlu da heveslenmiş. Yahu bu senin malın değil ki neye hevesleniyorsun? Hevesli mirasyedi. SSK'yı ne yaptığını biliyoruz. O zaman nasıl çıkıyorsun halkın önüne. Şehirlere geldiğinde demek lazım ki 'Önce oy vereceğin sandığı bul ondan sonra milletin huzuruna çık.' Kendi aday olduğu seçimde oy kullanamayan, oy pusulasına dahi sahip çıkamayana millet emanet edilir mi? Ona bu emanet verilir mi?"

Alandakilerin  "Hayır" karşılığı üzerine, "Kime verilir" diye soran Davutoğlu'na, kalabalık "AK Parti" yanıtını verdi.

(Sürecek)