DÜZCE (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Her seçimde birini parlattılar... 2015'te de Demirtaş'ı parlatmaya çalışıyorlar. Bu medya ve arkalarındaki güçler böyle çabalar içerisindeyken biz, sadece ve sadece millete güvenerek yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz" dedi.

Davutoğlu, partisince Düzce'de düzenlenen mitingde, 2002'de AK Parti iktidara geldiğinde ülkenin yıkıntılar içinde olduğunu ve IMF'ye borcunun bulunduğunu belirterek, Düzce, Bolu Sakarya ve Gölcük'ün o dönem depremin yaralarını daha saramadığını söyledi.

Depremin yaşadığı 1999 yılında dönemim başbakanı ve bakanlarının Ankara'da Düzce'ye, Sakarya'ya gelemediklerini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Şimdi bakın nasıl bir kudretli devlet var ki Van'da deprem oldu, bir yıl içinde yeni bir Van inşa ettik. Bir yılda 17 bin 850 konut yaptık. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bakın Nepal'de bir deprem oldu. Bütün dünya izlerken, Nepal'e inen ilk yardım uçağı, Türk Hava Yolları'nın yardım uçağıydı. Haiti'de deprem oldu, ilk inen uçak Türk Hava Yolları uçağı. Filipinler'de sel baskını, tsunami oldu, ilk inen uçak Türk Hava Yolları uçağı."

Meydandakilere, "Ey Düzce! Milli şuurun toprağa bir tohum gibi ekildiği şehir, böyle kudretli bir devletin vatandaşı olmaktan memnun musunuz?" diye soran Davutoğlu, meydandakilerden "Evet" yanıtını aldı.

Daha sonra, "Türkiye'yi kim kudretli kıldı?", "Türkiye'yi IMF'nin kapısından kim çekip aldı?", "Türkiye'yi başı dik bir devlet olarak dünyaya kim tanıttı?" diye soran Davutoğlu'na meydandakiler her seferinde "AK Parti" yanıtını verdi.

Muhalefet partilerinin ve paralel yapının bir araya gelerek eski Türkiye'yi kurmak istediğini dile getiren Davutoğlu, "Eski Türkiye, yani koalisyonlar Türkiye'si, yani deprem olduğunda 200 kilometre ötedeki şehre gidemeyenlerin ülkesi, yani bir gecede yüzde 7 bin 200'lük faizlerin ülkesi, yani bir anayasa kitapçığı atıldığı için ülkenin iflas ettiği bir ekonomi" dedi.

Davutoğlu, daha önceden CHP ile HDP'nin birleşimini "CHDP" olarak adlandırdığını anımsatarak, bu partilere MHP ile paralel yapının da katıldığını ve hep birlikte "ETP"yi yani "eski Türkiye partisi"ni oluşturduğunu söyledi.

Kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi inşa edeceklerini vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Baktılar ki millet ayağa kalkıyor, bizi engellemeye çalıştılar. Önce 'genç subaylar rahatsız' diye bir takım darbe hazırlıkları yapıldı. Kurucu genel başkanımızı yasakladılar. 2007'de muhtıra verdiler. 2008'de partimizi kapatma davası açtılar. Gezi olaylarını çıkarttılar. 17-25 Aralık kumpasını kurdular. Bizi durdurabildiler mi? (meydandakilerin 'hayır' cevabı üzerine) İşte gür ses bu."

-"Allah ve millet bizimledir"

AK Parti iktidarının 12 yıl içerisinde 737 hastane, bin 337 birinci basamak sağlık tesisi, 189 adalet sarayı, 517 öğrenci yurdu ve 117 üniversite binası yaptığını belirten Davutoğlu, 991 bin öğrenciye kredi verdikleri ve daha önce 9 olan doğal gaz kullanan il sayısının Düzce de dahil 74'e yükseltildiğini vurguladı.

"Baktıklar ki bir dev uyanıyor, baktılar ki bu dev sadece Türkiye'yi değil, bütün mazlumları al bayrağın gölgesi altında toplamaya başladı, bu dörtlü çete önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Arkasında bugün onlara pirim veren kartel medyası. Uluslararası işbirlikçileri hep beraber geliyorlar. Biz de sesleniyoruz, hep beraber gelseniz de Allah ve millet bizimledir" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Her seçimde birini parlattılar. 2002'de tam AK Parti yürürken önce Genç Parti'yi, sonra 2007'de yeni kumpaslar ile yeni koalisyonlar kurmaya kalktılar. 2011'de yollunu bile bulamayan Kılıçdaroğlu'ndan 'Gandi' çıkartmaya kalktılar. 2015'te de Demirtaş'ı parlatmaya çalışıyorlar. Bu medya ve arkalarındaki güçler böyle çabalar içerisindeyken biz, sadece ve sadece millete güvenerek yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz."

(Sürecek)