ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, "Bugün tıp fakülteleri arasında öğretim üyelerine en fazla pay dağıtan üniversiteyiz. Maliye Bakanlığının yaptığı sıralamalar bunu gösteriyor" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda akademik unvan alan öğretim üyeleri için düzenlenen törende konuşan Kurtcephe, üniversitelerin gelişmişlik düzeyini bilimsel araştırmaların ortaya koyduğunu kaydederek, "Son bir yıl içerisinde Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi'nin gerçekleştirdiği çalışmalar sonrasında ortaya çıkan rakamlar öyle gösteriyor ki, proje desteğimiz sayısal olarak 164'ten 181'e yükselmiştir" dedi.

- "Tıp fakültesinin cirosu 20 milyonu aşmış durumda"

Sağlık sektörünün Akdeniz Üniversitesinin lokomotifi olduğunu söyleyen Kurtcephe, "Tıp fakültesinin cirosu 20 milyonu aşmış durumda. Oysa biz başladığımızda 7,5 ile 8,5 arasında değişiyordu bu rakamlar. Bugün tıp fakülteleri arasında öğretim üyelerine en fazla pay dağıtan üniversiteyiz. Maliye Bakanlığı'nın yaptığı sıralamalar bunu gösteriyor" dedi.

- "Ne namussuzluğumuz, ne hırsızlığımız  kaldı"

Rektör adaylığı sürecinde kendisi hakkında bir takım ithamlarda bulunulduğu belirten Kurtcephe, şöyle konuştu:

"Ne namussuzluğumuz, ne hırsızlığımız kaldı. Vatan hainliğine kadar götürdüler. Bu söylentilerle yılmadık. Her iftiraya karşı sembolik olarak iftira atanların bazılarına karşı davalar açtık. Bu davalar sonuçlandı. Bu davaların bir tanesi de Antalya Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlığını yapmış olan Erdoğan Kahya beye karşı açıldı. Bu açılan dava sonucunda hapis cezasına, 8 bin 800 lira para cezasına çarptırıldı. Bu suçlamaların hepsinin iftira olduğuna dair yüce Türk adaletinin hakimlerinin verdiği karar."

Açılış konuşmaların ardından 36 profesör, 56 doçent, 77 yardımcı doçent biniş giydi. Bazı akademisyenlerin binişlerini baba ve annesi giydirirken bazılarınınkini ise eş ve küçük çocukları giydirdi.  

Konuşmaların ardından bazı öğretim üyelerine Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri verildi.