AKSARAY (AA) - Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen "1. Sanayi Ticaret ve Turizm Fuarı", törenle açıldı.

Aksaray Vali Yardımcısı Tolga Polat, Fatih Mahallesi'ndeki pazar alanındaki açılış töreninde, fuarın Aksaray'da ilk kez yapıldığını söyledi.

Fuarın kapsamının çok geniş olduğunu belirten Polat, "Şehrimiz sanayi, ticaret ve turizmde ülkemiz için çok önemli bir değere sahip. Fuar sayesinde zenginliklerimizi buraya gelen ziyaretçilerimize göstererek, şehrimizin hak ettiği düzeylerde gelir sağlamasını temin etmek istiyoruz" dedi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş ise fuarın Aksaray'da üretilen ürünler ile turizm kaynaklarının sergilenmesi amacıyla düzenlendiğini ifade etti.

Aksaray'ın sanayi ve turizm kaynakları açısından Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu aktaran Koçaş, şunları kaydetti:

"Dünyanın en önemli vadisi olan 'Ihlara Vadisi' şehrimizde bulunmaktadır. Bunun yanında Kapadokya'nın kapısı Selime Katedrali, peri bacalarımız, Kapadokya'nın en eski köy yerleşkesi Aşıklı Höyük ve Sultanhanı gibi onlarca turizm kaynağımız var. Bu değerlerimizden yeterince yararlanamıyoruz. Düzenlenen fuarla bunları tanıtmak istiyoruz. Fuarda 100'ün üzerinde sanayi, ticaret ve turizm sektöründen firma bulunuyor. Fuara, başta ilimiz olmak üzere çevre illerden yaklaşık 100 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz."