AKSARAY (AA) - Aksaray'da dün iki katlı evde çıkan yangında dumandan etkilenen 2 çocuğun tedavisi sürerken, 3 kişi taburcu edildi.

Aksaray Devlet Hastanesine getirilen yaralılardan Melek Uygur (57) ve aynı ismi taşıyan 6 aylık torunu ile Sibel İlik (25) taburcu edildi. Tedavisi devam eden Yasin İlik ve kardeşi 4 aylık Yıldırım İlik'in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Olay sırasında evde bulunan anne Sibel İlik, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın başladığında mutfakta yemek yaptığını söyledi.

Odadan duman çıktığını görünce çok korktuğunu ve kapıyı açmaya çalıştığını aktaran İlik, şunları belirtti:

"Yıldırım’ı beşiğe yatırmıştım. Diğer oğlum Yasin ise yanımdaydı. Duman yükselince hemen odaya koştum. Girdiğimde her taraf karanlıktı. Kapı bile zor açıldı. İçeri girdim, çocuklarımı aldım yukarı koştum. Bağırdım ve o şekilde kurtardım çocuklarımı. Allah bir daha göstermesin böyle durumları. Yangın neden çıktı bilmiyorum. Sobadan da elektrikten de olabilir."

Baba Yalçın İlik (27) ise olay sırasında işte olduğunu, haberi alır almaz eve geldiğini ifade ederek, "Geldiğimde küçük oğlum Yıldırım’ı ambulansla götürmüşler. Daha sonra diğer dumandan etkilenenleri götürmüşler. Ben ve annem eve girdik. Çocuğum içeride kalmış mı kalmamış mı diye. Gözümle görmek istedim. Çok şükür çocuklarıma bir şey olmadı" diye konuştu.