AKSARAY (AA) - Aksaray Belediyesi ile TOKİ iş birliği dahilinde yapılması planlanan Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili ön protokol anlaşması imzalandı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan ile Aksaray Belediyesindeki protokol anlaşmasında, Sanayi Dönüşüm Projesinin baştan aşağı tamamen yenilerek esnaf ve sanatkarların isteği doğrultusunda hazırlandığını ifade etti.

Oda başkanları ve esnaflarla yaptıkları toplantı sonrası yeni bir proje yaptıklarını aktaran Yazgı, şunları kaydetti:

"Üniversite ve organize sanayi arasında kalan 300 hektarlık alana 100, 200, 300, 400 ve 500 metre kareden oluşan 5 farklı tip de TOKİ ile dükkan yapacağız. Dükkan yeri almak isteyen esnafların oda ve vergi kayıtlarının olması gerekiyor. Kaydı olmayanlar esnaf odasına ve vergi dairesine kayıt yaptırmalıdır. Her esnafın alacağı dükkanlar için ödeyeceği başvuru ücretleri değişiyor. Müracaatlar, 100 metrekare dükkan almak isteyenler 5 bin lira, 200 metre kare dükkan almak isteyenlerden 10 bin lira, 300 metrekare yer almak isteyenler 15 bin gibi 500 metre kareye kadar katlarıyla ilk başvuru ücreti ödeyecek. Ardından başvuru yaptıktan dükkana yerleşinceye kadar her ay 100 metrekare için 200 lira, 200 metrekarelik dükkan için 400 lira aylık ödemeler olacak. Dükkanların yapımı bittikten sonra ya yüzde 10 peşinatla 8 yıl vadeli, ya da yüzde 15 peşinatla 8 yıl vadeleri ödemeler sunulacak. İlk başvuruda ödediğimiz bedel, artı her ay ödediğimiz bedellerle beraber toplanacak."

Daha sonra protokol anlaşması imzalandı.