İstanbul metrosu ile Marmaray’ı birbirine bağlayan Aksaray-Yenikapı metro hattı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açılıyor. Avrupa ve Asya yakasında bulunan raylı ulaşımı birleştiren hat ile Atatürk Havalimanı-Kartal metrosu 81 dakikaya düşüyor.

Haliç Metro Geçiş Köprüsü ve Yenikapı metro istasyonunun 15 Şubat 2014’te dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açılmasının ardından bu gün İstanbul’un raylı sistemine bir halka daha ekleniyor. Havalimanı, Marmaray ve Hacıosman metrosunu birbirine bağlayan Aksaray- Yenikapı metro hattı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açılıyor.

Aksaray- Yenikapı bağlantısı ile Atatürk Havalimanı’ndan gelen bir yolcu, Yenikapı’dan Marmaray’la Kadıköy - Kartal metrosuna 81 dakikada ulaşabilecek. Anadolu ve Avrupa yakasındaki raylı ulaşımı birleştiren Aksaray- Yenikapı metro hattı ile yolcular Yenikapı’dan metro ile Taksim, Levent, Mecidiyeköy, Maslak ve Hacıosman’a da kolay bir şekilde ulaşabilecek. 700 metre uzunluğundaki Aksaray- Yenikapı hattı, Atatürk Havalimanı, Bağcılar, Başakşehir ve Olimpiyat Stadı’nı Yenikapı’ya bağlarken aynı zamanda Aksaray, Otogar, havalimanı, Marmaray ve İDO’nun da yolcu aktarma noktası oluyor.

Aksaray- Yenikapı metro hattı ile İstanbullular, Kartal’dan Atatürk Havalimanı’na 81 dakikaya, Yenikapı’dan Atatürk Havalimanı’na 36 dakikaya, Yenikapı’dan Olimpiyat Stadı’na 39 dakikaya, Taksim’den Atatürk Havalimanı’na 43, 5 dakikaya, Mahmutbey’den Üsküdar’a 44, 5 dakikaya, Başakşehir’den Taksim’e 55, 5 dakikaya, Bağcılar’dan Mecidiyeköy’e 41 dakikaya, Üsküdar’dan Atatürk Havalimanı’na 45 dakikaya, Bağcılar‘dan Kadıköy’e ise 45, 5 dakikaya ulaşabilecek.