AKSARAY (AA) - Aksaray'da Suriyeli savaş mağdurları için temin edilen 2 tır un, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Reyhanlı ve Kilis'e gönderildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Aksaray Temsilcisi Önder Özkan, Cumartesi Pazarı'nda düzenlenen uğurlama töreninde, Geylani Hizmet Vakfı ve hayırseverler tarafından temin edilen yardımların Suriyelilere ulaştırılması için kendilerine başvurulduğunu belirtti.

Hazırlanan yardımların Vakfın Reyhanlı ve Kilis'teki lojistik merkezlerine gönderileceğini ifade eden Özkan, şunları kaydetti:

"Savaş devam ettikçe kardeşlerimizin elinden tutmaya devam edeceğiz. Bizim kulluk ve komşuluk görevimiz bunu gerektiriyor. İki tır dolusu toplam 52 ton unu, Reyhanlı ve Kilis'teki İHH lojistik merkezlerimize gönderiyoruz. İki merkezde de son teknoloji ile donatılan ekmek fabrikalarımız var. Burada ekmek üretimi yapılarak Suriyeli kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Geylani Hizmet Vakfı ve hayırseverlere duyarlılıklarından dolayı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun."

Konuşmaların ardından yardım tırları, dualarla Aksaray'dan uğurlandı.