AKSARAY (AA) - Aksaray'da değişen hava şartları nedeniyle hasta olmak istemeyenler, aktarlara akın etti.

Aksaray’da aktar sahibi Ramazan Kuruöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarında yaşanan ısı değişimi nedeniyle hızla yayılan grip salgınının vatandaşları aktarlara yönelttiğini söyledi.

Koruyucu önlemler kapsamında bağışıklık sistemini kuvvetli tutmak için bitkilere yoğun rağbet gösterildiğini söyleyen Kuruöz, "Havanın ani değişimler göstermesi soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara davetiye çıkartıyor. Hasta olmamak için bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlarımız bu kapsamda bizlerin kapısını çalıyor. Bizlerde gerekli bilgileri aktararak onların bitkisel olarak neyi ne kadar tüketmeleri gerektiği konusunda yönlendiriyoruz. Ihlamur, adaçayı, arı sütü, üzüm, incir, kayısı gibi bitki ve kuru meyve türleri gribe yakalanmamak için tavsiye ettiğimiz ürünlerdir. Zencefil, tarçın ve narçiçeğinin kaynatılarak içilmesinin de bağışıklık sistemini güçlendirme adına büyük fayda sağlayacağı önemli bir gerçektir" dedi.

Pekmezin de hastalıklardan korunmak için faydalı olabileceğini belirten Ramazan Kuruöz, harnup, andız, hurma ve üzüm pekmezlerinin sık sık tüketilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.