KONYA (AA) - Akşehir Belediyesi; Akşehir Devlet Hastanesi yanındaki alanda, gece uçuşlarına uygun olarak ışıklandırmalı bir helikopter pistini hizmete sundu.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki hastaların ambulans helikopterlerle sevk edildikleri hastanelere naklinde kullanılmak amacıyla, belediye tarafından uluslararası şartlara uygun ışıklandırmalı helikopter pisti yaptıklarını söyledi.

Ambulans helikopterin zaman kaybı olmadan hastanenin yakınına inebileceği helikopter pistinin, Konya’nın ilçeleri arasında Akşehir ve Ereğli’de bulunduğunu belirten Akkaya, "Önceleri şehrimizdeki stadyumu iniş alanı olarak kullanan ambulans helikopterler, artık zaman kaybı yaşanmadan hastanemiz yakınındaki bu pistten hastaları alarak, kısa sürede sevk edildiği hastaneye ulaştırabilecek. Ayrıca pistimizdeki ışıklandırma sayesinde hastalarımız geceleri de ambulans helikopterler sayesinde sevk edilebilecek" diye konuştu.

İnsan hayatının her şeyin üzerinde olduğuna işaret eden Akkaya, "Yaptığımız bu hizmetle insan hayatının kurtarılmasına bir nebze olsun katkı sağladığımızı düşünüyor, helikopter pistimizin tüm hemşehrilerime hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Belediyenin 100 bin lira bedelle yaptırdığı ışıklandırmalı helikopter pistinin maksimum iniş ağırlığının 20 ton olduğu bildirildi. Helikopter pisti, geçtiğimiz günlerde Akşehirli Şehit Piyade Uzman Çavuş Coşkun Karabulut’un naaşının, Konya’dan Akşehir’e askeri helikopterle getirilişinde kullanılmıştı.

Pist, ambulans helikopterlerin yanı sıra askeri helikopterlerin inişi ve devlet büyüklerinin Akşehir ziyaretleri sırasında da kullanılacak.