ANKARA (AA) - Ankara'nın Akyurt ilçesinde AK Parti İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.

İlçedeki bir restoranda düzenlenen toplantıya, AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Veysel Fırat, Kadın Kolları Başkan Vekili Hatice Yıldırım ve partililer katıldı.

Partinin ilçe yöneticilerinin aylık faaliyetlerini anlatmalarının ardından Belediye Başkanı Ayantaş, projeler hakkında bilgi verdi.

Ankara'da meydana gelen patlamada ve ardından farklı şehirlerdeki çatışmalarda şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Ayantaş, şöyle devam etti:

"İlçemizle ilgili son dönemde en çok soru fuar alanı ile ilgili soruldu. Buradan 11 Mart gününün inşaat ihale tarihi olduğunu söylemek istiyorum. Otonomi inşaatı çok büyük ölçüde tamamlandı. 1 Mart itibarıyla galeri sahiplerine bu tesise taşınmaları için Büyükşehir Belediyemiz yazı gönderdi. Hastane projemizi gerçekleştirmek için yaptığımız çalışmalar tamamlandı, ancak ilçemizde devam eden kadastro tadilatı nedeniyle hastane arazisinde imar yapılamadı. Bunun yanında Gani'nin Ağıl projemizi duyurduk. 15 güne kadar Devlet Su İşleri 5'inci bölge müdürlüğü ekipleri çalışmalara başlayacak, 33 metre yüksekliğinde bir set yapılarak 2017 yılı başında su tutmaya başlayacak. Kızık Göleti için ayrıca görüştüğümüz yetkililer, geçtiğimiz hafta gölette yaptıkları incelemede, zeminde yapılacak bir çalışmayla suyun tutulabileceğini belirttiler. Bu bizi çok sevindirdi."

Milletvekili Jülide Sarıeroğlu da terör saldırılarına değinerek "Son günlerde yaşadıklarımız çok zor, çok büyük acılar. Bugün Ankara'daki patlamada şehit olan Filiz Koçak'ın cenaze törenine katıldım. Allah ailelerine sabırlar versin. Bu tür olayların arkasında büyük güçlerin olduğunu biliyoruz. Hep yarım kalan, tamamlanamayan hedefleri için hareket etmekteler ancak bizim birliğimiz, inancımız buna engel olacaktır. Nasıl geçmişte karşı durduysak, yine aynı şekilde bunu biz başaracağız" ifadelerini kullandı.