İsveç Başkonsolosluğu, Antalya’nın Alanya ilçesinde bir apartmanda çıkan yangında asansörde yoğun dumana maruz kalan İsveç vatandaşını kurtaran Alanya Jandarma Komutanlığı’na teşekkür etti.

Alanya’da geçtiğimiz 30 Kasım 2014 tarihinde bir apartmanda çıkan yangında asansörde mahsur kalan ve yoğun dumandan bayılan İsveç asıllı İngdrid Catharina Alp, jandarma uzman çavuş tarafından son anda kurtarılmıştı. İsveç Başkonsolosluğu, İngdrid Catharina Alp’i kurtaran Alanya Jandarma Komutanlığı’na teşekkür belgesi gönderdi. Teşekkür belgesi Alanya İsveç Fahri Konsolosu Hilmi Tokuş tarafından Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya’ya verildi.

ASANSÖRDE BAYGIN BULMUŞTU

Avsallar Mahallesi’ndeki olay, 30 Kasım Pazar günü meydana gelmişti.Beş katlı Gök Apartmanı’nın ikinci katında oturan Atalay ve Cemile Bozbağ çifti, 11 aylık bebeklerini de alarak aynı mahalledeki akrabalarının evine kahvaltıya gitmiş, çiftin evden ayrılmasından kısa süre sonra evde yangın çıkmıştı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve jandarma ekibi sevk edilirken, yangına kısa sürede müdahale edilmişti. Apartman yöneticisiyle daireleri gezerek tahliye eden jandarma, ilçede yerleşik yaşayan İsveç asıllı İngdrid Catharina Alp’in evinde olmadığını fark etmişti. Apartmandaki dumana rağmen Catharina’yı aramayı sürdüren ve adı açıklanmayan jandarma uzman çavuş, asansörde iki ve üçüncü katlar arasında kaldığını fark ederek, baygın halde İngdrid Catharina Alp’i kurtarmıştı. Ambulansla Alanya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Alp, tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

ZİYARET ETMİŞTİ

Olayın ardından jandarma uzman çavuş, Alp’e geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak çiçek vermiş, Türkiye’de bulunmaktan her zaman mutlu olduğunu belirten İngdrid Catharina Alp ise büyük bir fedakarlık örneği sergileyen ve canını tehlikeye atarak yangından kurtaran jandarma personeline teşekkür etmişti.