Antalya’nın Alanya ilçesinde Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi’nin geleneksel hale getirdiği “Noel Pazarı” etkinliğinin 5’incisi renkli görüntülere sahne oldu.

Alanya’da yerleşik yaşayan yabancıların temsil edildiği Yabancılar Meclisi’nin Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) desteğiyle düzenlediği 5. Noel Pazarı, Rıhtım Meydanı’nda bugün başladı. İrlanda, İngiliz, Norveç, Almanya, İsveç, Finlandiya, Danimarka, Polonya ve Rusya dernekleri, meydanda kurulan stantlarda ülkelerine özgü yiyecek, içecek ve hediyelik eşyaları sergiledi. Noel Pazarı’nın açılışına Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya’nın MHP’li Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Almanya’nın Antalya Konsolosu Martin Wvetter, Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudmanas, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, ilçede yaşayan yerleşik yabancılar ve çok sayıda davetli katıldı. Müzik dinletisi ve açılış konuşmalarının ardından Müzik Mozaik Korosu, Orkestra Allegro, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çocuk Korosu ve okul koroları sahneye çıktı. Polonya’dan gelen 14 kişilik ’Trzcina’ adlı tiyatro grubu ise bir gösteri sundu. Müzik eşliğinde eğlenen ziyaretçiler, meydana kurulan dev yılbaşı ağacının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin akın ettiği Noel Pazarı, saat 20.00’ye kadar açık kaldı.

Noel Pazarı’nın açılışında konuşan Kaymakam Tanrıseven, bu etkinliğin Alanya’nın ne kadar modern ve uluslararası bir kent olduğunu gösterdiğini söyledi. Farklı milletlerden insanların birarada yaşayarak kendi kültürlerini ve inançlarını özgürce yaşadığını belirten Tanrıseven, "Noel Pazarı’nın uzun yıllar ilçemizde kalıcı olmasını, barış, dostluk ve kültür alışverişine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Yücel ise, hoşgörü kültürünün en güzel örneğini Noel Pazarı’yla tekrar yaşadıklarını kaydetti. Yabancı derneklerle birlikte çok sayıda işletmenin stant açarak kendi kültürlerini sergilendiğini dile getiren Yücel, "Bu alanda insana sevgi ve kültürel zenginliğin sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. Yeni Alanyalı dostlarımızı bir yabancı gibi değil, onları buranın sahibi gibi görüyoruz. Komşuluk ilişkilerimizde ve evimizde pişirdiğimiz yemeği paylaşarak çok kültürlülüğü tam anlamıyla hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.

Alanya’nın 17 bin yerleşik yabancıya ev sahipliği yaptığını kaydeden Yücel şöyle dedi:

"Tarihten gelen hoşgörü kültürünün layıkıyla yaşadığı kentimize olan ilgi her geçen gün artıyor. Belediye olarak bizim görevimiz kendi halkımızla birlikte sizlerin mutluluğu ve refahı için çalışmaktır. Önemli olan dinimizi ve kültürel zenginliğimizi yaşatırken birbirimizi kırmadan, üzmeden barış içinde yaşayarak tüm dünyaya örnek olmaktır."