Yalova Alay Komutanı Albay Osman Aslan, 40 yıl önce Sivas’ın Tutmaç köyünde kendisini okutan ilk okul öğretmeni ve lise öğretmeni ile Yalova’nın Çınarcık ilçesinde buluştu.

Öğretmenler Günü Yalova’da ilginç bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Bundan tam 40 yıl önce Sivas’a bağlı Tutmaç Köyü İlkokulu’nda okuyan Yalova Alay Komutanı Albay Osman Aslan, ilkokul öğretmeni olan Hülya Bekki ve Sivas Lisesi’nde ise kimya öğretmenliğini yapan ilkokul öğretmeninin eşi Hulusi Bekki ile Yalova’nın Çınarcık ilçesinde buluştu. Yıllar önce okuttuğu öğrencisi Osman Aslan’ın Yalova’daki bir gazetede fotoğrafını gören emekli öğretmen Hulusi Bekki, bunu eşi Hülya Bekki’ye gösterdi. Ardından Osman Aslan’ın yıllar önce okuttukları öğrencileri olduğunu anlayan öğretmen çift öğrencilerine ulaştı. 40 yıllık ayrılık Öğretmenler Gününde sona erdi. Öğretmenlerinin Çınarcık ilçesinde olduğunu öğrenen Alay Komutanı Osman Aslan, soluğu öğretmenlerinin yanında aldı.

Çiçeklerle kapılarını çaldığı öğretmenlerinin ellerini hasretle öpen Aslan ve öğretmenleri Hülya ve Hulusi Bekki çiftinin buluşması duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu. Uzun süre eski günleri yad eden Aslan ve öğretmenleri hasret giderdi.

Hulusi ve Hülya Bekki, öğrencilerini, "Çalışkan, zeki ve esprili bir öğrenciydi" sözleri ile özetledi.