NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Doğala köyünde yaşayan Ferit Damgacı (62), gezdiği şehirlerde karşılaştığında satın aldığı eski eşyalarla kendisine ait bağevini süsledi.

Uzun yıllar kamyon şoförlüğü yaptıktan sonra emekli olan Damgacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda insanların çeşitli işlerde kullandığı alet ve eşyalara olan ilgisinin zamanla hobiye dönüştüğünü ve farklı zamanlarda karşılaştığı malzemeleri imkanları ölçüsünde satın aldığını kaydetti.

Satın aldığı malzemeleri bir süre evinin deposunda muhafaza eden Damgacı, eski aletler ve eşyaları emekli olduktan sonra ise bağevine yerleştirdiğini anlattı.

Dibek taşı, motifli mezar taşları, kağnı tekerleri, top güllesi ve sandık gibi eşyaların yanı sıra orak ve harman düveni gibi eski tarım aletleriyle süslediği bağevinde anılarını adeta yeniden yaşadığını kaydeden Damgacı, "Kamyon şoförlüğü yaptığım sıralarda eski eşyalara ilgi duymaya başladım. Gördüğümde imkanım ölçüsünde satın alarak topladığım eşyaları da bağevine yerleştirdim. Zaman zaman karşılaştığım eski tarım aletleri ve eşyaları yine alarak buraya getiriyorum" diye konuştu.