Bursa’nın tecrübeli dağcıları İsmet Şentürk ve Ömer Albayrak, Alplerin yaklaşık 5 bin metrelik zirvesine yaptıkları tırmanışı dağcılık sporuna gönül verenlerle paylaştı.

İsmet Şentürk ve Ömer Albayrak, geçen ay İsviçre, Fransa ve İtalya’nın kesişme noktasında bulunan Alplerin en yüksek noktası Mount Blanc (4810 metre) ve Alplerin boynuzu olarak tanınan dünyaca ünlü Matterhorn (4478 metre) zirvelerine yaptıkları zorlu tırmanışlarda yaşadıklarını anlattı. Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği tarafından Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde, Uludağ Dağcılık Kulübü dağcıları İsmet Şentürk ve Erdem Yoldaş, Alpler’deki zirve tırmanışları ve Kastamonu Valla kanyonu geçişlerini paylaştı. Aksiyon kamera ile çekilmiş görüntüler eşliğinde bir sunum yapan dağcılardan İsmet Şentürk, yaklaşık 5000 metre yüksekliğinde Mount Blanc ve Matterhorn zirvelerine zorlu ve nefes kesen bir tırmanış yaptıklarını, en ufak bir hatanın ölümle sonuçlanabileceğini söyledi. Şentürk, Matterhorn zirvesinin zaman zaman 90 derecelik kaya duvarında zorlandıklarını belirtti.

Kar seviyesinin fazla oluşunun tırmanışta risk oluşturduğunu, dönüş yolunda yoğun sis ve kar yağışı sebebiyle rotadan çıktıklarını anlatan Şentürk, bu işe gönül verenlerin mutlaka hedefleri olması gerektiğini söyledi.