KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir ve çevresindeki amatör fotoğrafçılar, UNESCO'nun Mevlana Yılı ilan ettiği 2007'de Seyfe Gölü Kuş Cenneti yakınlarında fotoğraflanan ve bir daha benzerine rastlanmayan semazen figürlü sütleğen otunu yeniden görüntüleyebilmek için uğraşıyor.

Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı ve amatör fotoğrafçı Ömer Çetiner AA muhabirine yaptığı açıklamada, sütleğen otundaki semazen figürlerini 2007'deki Mevlana Haftası'nda görüntülediğini söyledi. 

Mevlana Haftası'nın kutlandığı bugünlerde semazen figürlü sütleğen otu fotoğrafını gündeme getirmeyi arzuladığını belirten Çetiner, benzeri bir daha fotoğraflanamayan sütleğen otunu noter kanalıyla tescil ettirdiğini ve adını "Mevlana Çiçeği" koyduğunu aktardı. 

Fotoğrafın zamanla sosyal medyada ve internet ortamında büyük beğeni topladığını dile getiren Çetiner, Kırşehir ve çevresindeki amatör fotoğrafçıların benzer bir görüntü yakalayabilmek için harekete geçtiğini anlattı.

Çetiner, şöyle devam etti:

"İlimiz ve çevresinden 15 amatör fotoğrafçı, 8 yıl önce Seyfe Gölü çevresinde çektiğim semazen figürlü sütleğen otunun fotoğrafını yakalayabilmek için mücadele ediyor. Şu ana kadar bunda başarılı olan çıkmadı. Hatta, evinin bahçesine sütleğen otu ekip gelişimini takip ederek o fotoğrafı yakalamak isteyenler oldu. Ben dahil kimse o fotoğrafın benzerini çekemedi."

- Mevlana'nın torunu fotoğrafı görünce duygulandı

Semazen figürlü sütleğen otu fotoğrafının Mevlana Haftası'nın simgesi olmasını çok arzu ettiğini dile getiren Çetiner, bu amaçla Konya'da çeşitli temaslarda bulunduğunu aktardı.

Çetiner, şöyle devam etti:

"Geçmiş dönemde Lütfullah Bilgin Valimiz, Konya Valisi ve Belediye Başkanından randevu almıştı. Beni de davet edince fotoğrafı çerçeveletip götürdüm. Orada Mevlana hakkında kitap yazan Prof. Dr. Emine Yeniterzi ile tanışmıştım. Ona da sundum fotoğrafı. Mevlana ile ilgili sempozyum varmış. Orada sunmamı istediler. Fotoğrafla ilgili sunum yaptım. Hazreti Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu olan Esin Çelebi'ye bu fotoğrafı hediye ettiğimde canlı bir insana sarılır gibi sarıldı. Gözleri doldu. Hazreti Mevlana'nın 'Gel, kim olursan ol gel' çağrısının, insanların beğenmediği hayvanların yemediği otta bile tecelli ettiğini söylediğimde çok duygulandı."