ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014-2015 sezonunda Dikmenspor'da oynayan amatör futbolcu hakkında, bir hakeme tekme attığı, diğerini tehdit ettiği gerekçesiyle 3 yıl 6 aya kadar hapis talebiyle dava açtı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Saylam'ın hazırladığı iddianamede Dikmenspor ile Çayyoluspor'un 21 Aralık 2014'te karşı karşıya geldiği maçta yaşananlara yer verildi.

"Şikayetçi" orta hakem İhsan Kılıç'ın beyanlarına yer verilen iddianameye göre, maçın 52. dakikasında 18 yaşından küçük oyuncu B.B, yerde kaldıktan sonra hakemlere hakaret etti. "Siz buradan çıkamayacaksınız" ifadesini kullanan B.B. bunun üzerine oyundan atıldı.

İddianamede, maçın 63. dakikasında Dikmensporlu Mustafa Çitil'in, rakibine yaptığı faulün ardından kırmızı kart gördüğü ifade edildi. Bunun üzerine Çitil'in orta hakemin karnına tekme attığı, yan hakeme de "Bu çocuk şimdi dışarı çıktığında seni bıçaklarsa ne olacak bakalım? Ne olur, biliyor musun?" diye tehdit ettiği öne sürüldü.

Yan hakemin de olayı aynı şekilde anlattığı, Çitil'in ise suçlamaları kabul etmediği aktarılan iddianamede, Çitil'in, "kişiyi, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle basit yaralama" ve "tehdit" suçlarından 1 yıldan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Dava, Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Suçları Soruşturma Bürosunun, futbolcu B.B. hakkında da "tehdit" ve "hakaret" suçlarından Ankara 1. Çocuk Mahkemesinde dava açtığı öğrenildi.