ANKARA (AA) - Başkentte, trafikte ambulanslara yol veren sürücüler ödüllendirildi.

Ankara Sağlık Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile ambulansların trafikte yaşadıkları sorunlara dikkati çekmek için hazırlanan proje kapsamında, MOBESE kameralarıyla tespit edilen "ambulans dostu" sürücülere ödül takdim edildi.

İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleştirilen törene, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Arıkan, İl Sağlık Müdürü Erkan Çiçek, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Canöz ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Çiçek, Türkiye'nin sık sık meydana gelen trafik kazaları ve doğal afetlerin, ambulans ve acil durum müdahale ekiplerinin önemini artırdığını söyledi.

Arıkan da sağlıkta dönüşüm programı ile geçen 13 yılda sağlığın her alanında olduğu gibi acil sağlık hizmetlerinde de çok şeyin değiştiğini, 2002 yılında 480 olan istasyon sayısının 2 bin 155'e, 650 olan ambulans sayısının 4 bin 500'e yükseldiğini söyledi.

- Ambulansa yol veren sürücü ceza yemeyecek

Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Canöz ise trafikte ambulanslara yol verirken sürücülerin kırmızı ışık ihlali yaparak ceza yemekten korkmadan ambulanslara yol vermeleri gerektiğini kaydetti. 

Canöz, ambulanslara yol verirken trafik kurallarını ihlal eden sürücülere hiçbir şekilde ceza yazılmadığını bildirdi.