NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir’in Avanos ilçesinde, Amerikalı bir grub lise öğrencisi, Camp Ocean Pines (Okyanus Çamları Kampı) programı kapsamında geldikleri Avanos'ta, belediyeye ait "sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde" gönüllü olarak temizlik çalışmalarına yardımcı oldu.

Merkezde öğrenciler, üç saat boyunca barınaktaki kafesleri temizleyerek köpekleri besledi. Öğrenciler daha sonra kısırlaştırma ameliyatlarına katılarak sokak hayvanları için belediyenin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi edindi.

Avanos Belediyesi veteriner hekimi Ahmet Demircioğlu'nun gözetiminde kısırlaştırma operasyonunu izleyen öğrenciler, bunun kendileri için farklı bir deneyim olduğunu ifade etti.

Camp Ocean Pines'ta öğretim görevlisi ve öğrenci rehberi Alex Pines, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amerika'dan  farklı şehirlerden gelen öğrenci grubunun tamamının internet üzerinden kayıt yaptırarak özellikle Türkiye'yi seçtiklerini söyledi.

Program kapsamında Türk toplumunu yakından tanıma, kültürel iletişim ve öğrencilerin tecrübe kazanmasını amaçladıklarını belirten Pines, "Türkiye gezimiz İstanbul'da başlayıp, Mersin'de Karetta Karetta kaplumbağalarının korunması için yürütülen çalışmalara katılıp daha sonrada Kapadokya bölgesindeki kültürel zenginliğin öğrencilere aktarılması olarak devam etmektedir” diye konuştu.

Pines, Sarıhıdır köyünde köy yaşantısını gören ve burada köy kahvaltısı yapan grubun sonraki programında Avanos Belediyesinin sokak hayvanları için yürüttüğü çalışmalara katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.