NEVŞEHİR (AA) - Kapadokya'da sıcak hava balonu, Anadolu Ajansının (AA) 95'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle sepetine asılan pankartla havalandı.

Göreme beldesinden kalkış yapan sıcak hava balonunun sepetine Anadolu Ajansının kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, "Anadolu Ajansı 95 yaşında" yazılı pankart asıldı.

Anatolian Balloons işletmesi genel müdürü Mahmut Sami Uluer, Anadolu Ajansının ulusal ve uluslararası arenada Türkiye'nin sesini dünyaya duyurma adına 95 yıl önce Atatürk tarafından kurulduğuna dikkati çekti.

AA'nın, Türkiye'nin ve Türk basınının gelişmesine katkı sağlayan öncü kuruluşlardan olduğuna vurgu yapan Uluer, "Anadolu Ajansının mutluluğuna biz de firma olarak ortak olmak istedik. Bu nedenle bu sabahki uçuşlarda balonun sepetine pankart astık. Anadolu Ajansının, 95'inci kuruluş yılını kutluyor, yayıncılık anlayışı ve misyonuyla milletin güvenini kazanmış müstesna kuruluşlardan biri olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"Anadolu Ajansı 95 yaşında" yazılı pankartın asılı olduğu balon, güneşin doğuşuyla Göreme beldesinden Kapadokya semalarına yükselirken, uçuş yaklaşık 1 saat sürdü.