ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı, 7 Haziran'da gerçekleştirilecek milletvekili seçimi sonuçlarını, "AA Seçim 2015" özel yayınıyla anında duyuracak.

Profesyonel ekibi ile geçirdiği iki seçim tecrübesini de arkasına alan AA, seçim özel yayını için çalışmalarını sürdürüyor. Sandık sonuçlarını kamuoyuna duyurmak için "Seçim 2015 Projesi"ni başlatan AA, proje kapsamında yazılım, teknik ve personel hazırlıklarını tamamladı.

AA, seçim sonuçlarına ilişkin yaşanacak yoğun talebi karşılamak üzere haberci sayısında ve veri sağlayıcılarda güçlendirme yaptı.

Türkiye ve yurtdışında tüm seçim çevrelerinden seçim sonuçlarını hızlı ve güvenilir şekilde kamuoyuna duyurmayı hedefleyen AA, seçim sonuçlarını geçmiş genel seçim sonuçlarıyla mukayeseli şekilde servis edecek.

Türkiye'nin önde gelen medya kuruluşlarına seçim sonuçlarını en hızlı şekilde aktarmak için yurt çapında muhabir ağını kuran AA, veri aktarımı için de özel yazılım hazırladı. Sandık başından alınacak sonuçlar, seçim için hazırlanan özel site üzerinden grafikler eşliğinde anlık yayınlanarak abonelere iletilecek, sonuçlar ayrıca "aa.com.tr" üzerinden vatandaşlara ulaştırılacak. Sonuçlar 8 dilde dünyaya duyurulacak.

Partilerin oy dağılımlarının yanı sıra kazanan adaylar da flaş haberlerle duyurulacak. Kazanan adayların öz geçmişleri, fotoğraflar eşliğinde aynı anda abonelere servis edilecek.

Seçim sonuçları, Türkiye'nin önde gelen medya kuruluşlarının yanı sıra yerel televizyon ve internet sitelerine de özel yazılımlarla ulaştırılacak.

-Aday veri bankası

Seçime girecek milletvekili adaylarının fotoğraflı öz geçmişleri için "aday veri tabanı" hazırlanıyor. 7 Haziran akşamı, milletvekilleri kesinleştikçe aday veri tabanından kazanan isimler yayına verilecek. Böylece aboneler, milletvekillerinin fotoğraflı öz geçmişlerine de ulaşabilecek. 

 -Seçim takibinde AA tecrübesi

AA, geçen yıl yerel seçimleri ve cumhurbaşkanı seçimini başarıyla takip etmişti. AA'nın "Yerel Seçim 2014" yayını, medya kuruluşlarının yüzde 85'i tarafından kullanılmış, AA'nın seçim sonuçlarını siyasi partiler de yakından izlemişti.

Dünya medyası da yerel seçimleri AA'nın yayınlarından takip etmişti. YSK'nın açıkladığı kesin sonuçlar, AA'nın kamuoyuna aktardığı sonuçların doğruluğunu tescillemişti.