Cumhuriyetin 100. yıl hedeflerine ulaşılmasında büyük önem taşıyan üniversite-iş dünyası işbirliği çalışmalarına değerli bir destek de AnadoluJet’ten geldi. İki yıldır Bilkent Üniversitesi ile ödüllü projeler yürüten AnadoluJet, ODTÜ ile de çalışmaya başladı. Şimdiye kadar Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için başta KOBİ’lere yönelik olmak üzere pek çok özel proje geliştiren AnadoluJet, Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine ülkemizi taşıyacak diğer bir önemli alan olan üniversite-iş dünyası işbirliği için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Bu amaçla son iki yıldır Bilkent Üniversitesi ile birlikte AnadoluJet Tarife ve Network Planlama Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen özel projeler serisine bu yıl ODTÜ de katıldı. Yeni adımla AnadoluJet, üniversite-iş dünyası işbirliği projelerine ODTÜ’lü öğrencileri de dâhil etmiş oldu.

AnadoluJet’in üniversiteler ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında; Tarife ve Network Planlama Müdürlüğü; seçtiği bir problem tanımını projelendirip, endüstri mühendisliği bölümü son sınıf öğrencilerinden oluşan proje ekibi ve üniversite danışmanlarıyla çözüm üretiyor. Çalışmalardan alınan sonuçlar, bu çözümler sonrasında kurum içinde değerlendiriliyor.

AnadoluJet’in üniversite sanayi işbirliği kapsamında Bilkent öğrencileriyle yaptığı projeler, Bilkent Üniversitesi’nin farklı sektörlerde üstün başarı gösteren çalışmalara yönelik düzenlediği Bilkent Endüstri Mühendisliği Proje Fuarı ve Yarışması’nda iki yıl üst üste ödül aldı.

Kurumun, 2012-2013 akademik yılında AnadoluJet, Havayolu Ulaşımında Tarife Eniyilemesi ve Otomasyonu projesi hem ikincilik ödülünü hem de endüstri mühendisliği için akademik alanda önemli bir yere sahip olan INFORMS’un (Institute for Operations Research & Management Systems) Lisans Araştırma Ödülü’nü kazandı.

AnadoluJet, geçen eğitim yılında, Uçuş Maliyetlerini Enazlayan Talep Tahmin ve Filo Atama Sistem Tasarımı projesi ile üçüncülük ödülünü kucakladı.