YOZGAT (AA) - Anayasa Mahkemesi başkanlığına seçilen Zühtü Arslan’ın memleketi Yozgat’ın Sorgun ilçesinde sevinç yaşanıyor.

Anayasa Mahkemesi'nin 17 üyesinden 11’inin oyunu alarak başkanlığa seçilen Zühtü Arslan'ın ticaretle uğraşan kardeşi Adem Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada büyük sevinç yaşadıklarını söyledi. 

Arslan, ilçede yaşayan annesinin de haberi alır almaz mutluluk duyduğunu belirterek, "Kendisiyle sürekli görüşüyorduk, fakat sonuçları sabah internetten öğrendim. Çok sevindim. Memleketimize, kendine hayırlı olur inşallah. Annem de öğrendi haberi, çok mutlu oldu. Özverili çalışkan bir insandı, Cenabı Allah da nasip etti. Sessiz, kendi halinde, ama çalışkan, kararlı bir çocukluk geçirdi. Kendi halinde durgundu ve azimliydi" diye konuştu.

- Okul arkadaşı o günleri anlattı

Arslan’ın 1983 yılında mezun olduğu Sorgun İmam Hatip Lisesi'nden sınıf arkadaşı Salih Arslan da aynı sırayı, gençliğini birlikte geçirdiği arkadaşının başarı haberiyle mutluluk duyduğunu söyledi.

Arslan, şöyle konuştu: "Sorgun İmam-Hatip Lisesi’nden 1983 yılında birlikte mezun olduk. Değerli bir arkadaşımızdı, öğrenciliği de gayretli, dürüst bir arkadaşımızdı, haberi duyduk sevindik. Anayasa Mahkemesi Başkanı olmasından gurur duyduk. Hayırlı, uğurlu olsun."

- "Başarılı bir öğrenciydi"

Sorgun İmam-Hatip Lisesi Müdürü Nazmi Yüksel de Arslan’ın okul kütük defterindeki siyah beyaz fotoğraflarını ve ders notlarını gazetecilerle paylaştı.

Arslan’ın başarılı bir öğrencilik hayatı olduğunun kayıtlarda da görüldüğünü kaydeden Yüksel, "Çalışkanlığıyla bilinen, herkes tarafından saygı gören birisi. Sorgun İmam-Hatip Lisesi olarak da Zühtü Arslan beyin Anayasa Mahkemesi başkanlığına seçilmiş olmasından dolayı sevinçliyiz. İftihar ediyoruz, görevinde başarılar diliyoruz” dedi.

Arslan’ın 1981-1983 döneminde öğretmenliğini yapan Ali Demirdağ ise okulda o dönem  meslek derslerine girdiğini, Zühtü Arslan'ı çalışkan, gayretli, başarılı ve örnek bir insan olarak hatırladığını anlattı.

Öğrencilik yıllarından sonra Arslan ile irtibatlarının kesilmediğini dile getiren Demirdağ, şunları söyledi:

"Kendisiyle iftihar ediyoruz. Hal ve hareketleri, davranışlarıyla örnek bir insandı. İnşallah bundan sonraki görev yerinde de çok ciddi başarılar sağlayacağını ümit ediyorum. Başarısını takdir ediyorum. Zaten irtibatımız hiç kesilmemişti. Zaman zaman arıyordu bizi. Sorgun’a, Yozgat’a yapılacaklar noktasında çeşitli vesilelerle görüşüyorduk. Akademi başkanlığından beri tanıyorum, sevinçle, iftiharla Anayasa Mahkemesi Başkanlığı gibi Türkiye’nin güzide bir kurumunun başında olmasını sevinçle karşılıyoruz."