Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Emre Selek, Musevilerin Hanuka Bayramını kutladı.

Hanuka Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayan Selek, Musevi vatandaşlara huzur, barış, kardeşlik ve mutluluk dileklerinde bulundu.

Mesajında, Türkiye’nin farklı coğrafyalardan pek çok değişik toplum ve kültürü içinde barındıran büyük ve renkli bir ülke olduğunu belirten Selek, şunları söyledi:

“Bunun en keyifli yansımalarını da kutladığımız farklı bayramlarda deneyimliyoruz. Bayramlar, toplumsal çeşitliliğimizin ve zenginliğimizin en net görüldüğü etkinliklerdir. ANGEF olarak Musevi dostlarımızın Işıklar Bayramı olarak bilinen Hanuka bayramını en kalbi duygularımızla tebrik ediyoruz. Şunun farkındayız ki, Türk vatandaşı kavramı ülkemizdeki tüm etnik unsurları kapsamaktadır ve bu bizim yıllar boyunca zenginliğimiz olmuştur. Bu sayede her günümüz farklı bir bayram, her haftamız farklı bir kutlama olmaktadır, bu gurur duyulacak bir şeydir. Yahudiler kadim bir millettir. Amerika’dan Avustralya’ya kadar tüm dünyaya yayılmış olan bu kadim millete Hanuka bayramının barış, huzur ve mutluluk ve esenlikler getirmesini diliyoruz.”