ANKARA (AA) - Adliye personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında, "Otobüse kaç pingpong topu sığar, pingpong topu kaç gram, sineğin kaç gözü var" sorularının yöneltildiği iddiaları Ankara Batı Adliyesi Basın Sözcülüğünce yalanladı.

Sözcülükçe paylaşılan, Adli Yargı Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürleri Sözlü Sınav Kurulunun basın açıklamasında, "Bir kısım yazılı basında ve bazı internet siteleri ile sosyal medya hesaplarında çıkan haberler üzerine basını ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla açıklama yapılması gerektiği" bildirildi.

Açıklamada, Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği uyarınca, Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri yazı işleri müdürü ve idari işler müdürü kadroları için yazılı sınavda başarılı olan adayların sözlü sınavını yapmak üzere, Bakanlık Onayı ile Ankara Batı Adliyesi bünyesinde 5 kişilik Sözlü Sınav Kurulu oluşturulduğu belirtildi.

Görevlendirme üzerine 19 Ekim'de başlayan sözlü sınavların halen devam ettiği ve 16 Aralık'ta sona ereceğinin bildirildiği açıklamada, bugüne kadar adaylara, sınav başlamadan önce sınav kurulunca tespit edilip, kayıt altına alınan sorular arasından yönetmeliğin 15/A maddesinde belirtilen puanlama esasları çerçevesinde iki adet soru yöneltildiği belirtildi.

Puanlama esaslarından birinin de sözlü sınava alınan adayın "Genel Kültür ve Genel Yetenek" bilgisi olduğu, bu amaçla şimdiye kadar sınava giren adaylara bu alandan da sorular yöneltildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Öncelikle belirtmek gerekir ki 'Otobüse kaç pingpong topu sığar, pingpong topu kaç gram, sineğin kaç gözü var' şeklindeki adayların yeterliliklerini ölçmeye elverişli olmayan, haber sahiplerinin kötü niyetlerini ortaya koyan sorular kesinlikle sorulmamıştır.

Gerçek dışı haber yapan kişi ve kuruluşlar ile bu habere kaynak teşkil eden kişiler hakkında yasal gereğine tevessül edilecektir."